Béčko prohrálo ve Varech | SK Slavia Praha
Více

Béčko prohrálo ve Varech

Ve 30. kole ČFL podlehla naše juniorka na hřišti Karlových Varů 0:3.

Naši fotbalisté působili unaveným dojmem. Nedokázali si vypracovat vyložené šance a ani obránci neměli svůj den. V 7. nahrál Ušák zprava do vápna Najmonovi, ten vypálil tři metry vedle. V 19. měli domácí podobnou příležitost. Tentokrát poslal Kalán pas na Ušáka, ale Nakamura si s pomocí obrany poradil. Ve 31. sebral Hottek míč Šťastnému, přihrál Kounovskému. Jeho rána z hranice šestnáctky se však odrazila od břevna na čáru a ven z branky. Těsně před přestávkou si udělal prostor Najmon, z osmnácti metrů náhle vystřelil a zaskočil i gólmana Nakamuru.

Ve druhé půli se na hrot vysunul Kalivoda, jeho místo v záloze zaujal Jungman, který nahradil Lexu. Přesto se slávisté nezmohli na víc než dva spíše propagační pokusy, po nichž rezignovali. Naše obrana byla prostupná, nezvládala ani bránění standardních situací. V 60. se o tom přesvědčil Dřížďal, když přešel několik našich hráčů. Naštěstí trefil jen brankáře, z následné dorážky pak minul. V 63. se ale Dřížďal přece jen dočkal. Osamocen si naskočil na Šťastného centr a hlavou pohodlně zvýšil. I nadále měly Vary převahu a dokázaly ji potřetí korunovat v nastaveném čase. Kočí předložil do pokutového území balón Velemanovi, který se z patnácti metrů trefil k levé tyči.

„Dnešní zápas mě velmi zklamal. Chyběli nám někteří fotbalisté základní sestavy, i tak jsem ale věřil, že můžeme uspět. Zachraňující se soupeř nás však jednoznačně přehrál. Naši hráči utkání podcenili a pak nedokázali naskočit do rozjetého vlaku,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Buldoci Karlovy Vary – Dvory – Slavia „B“ 3:0 (1:0)
Branky: 45. Najmon, 63. Dřížďal, 90. Veleman
Sestava Slavie: Nakamura – Kratochvíl, Vaněk, Plašil (73. Stejskal), Mejzlík – Kalivoda, Penc, Kreuz, Hottek – Kounovský (74. Jelínek), Lexa (46. Jungman)
ŽK: Najmon, Hejný – Hottek, Vaněk

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články