Pondělní derby bude mít číslo 267 | SK Slavia Praha
Více

Pondělní derby bude mít číslo 267

PRAHA – Už přes deset tisíc fanoušků si pořídilo vstupenky na pondělní derby, novináři už pomalu začínají nahánět fotbalisty na rozhovory o velkém souboji, který se bude hrát pod pořadovým číslem 267.
PRAHA – Už přes deset tisíc fanoušků si pořídilo vstupenky na pondělní derby, novináři už pomalu začínají nahánět fotbalisty na rozhovory o velkém souboji, který se bude hrát pod pořadovým číslem 267. Stejně jako vloni se odehraje o přestávce miniderby žáčků, čestnými hosty Slavie budou děti z Dětského domova Racek v Benešově, se kterými se setkají naši fotbalisté, kteří nebudou moci do derby zasáhnout.

Připravili jsme pro vás také tradiční pohled do statistik, které jsou pro nás nepříliš potěšující, ale podzimní derby na Letné, které jsme vyhráli, je alespoň trochu vylepšilo.

Čtyři vítězství v české lize
V novodobé historii české ligy sehrála Slavia se Spartou 29 utkání s bilancí 4 – 12 – 13 a pasivním skóre 24:41 (domácí zápasy: 3 – 5 – 6, zápasy venku: 1 – 7 – 7).

Derby číslo 267
Celkově se Slavia se Spartou střetla v 266 duelech s bilancí 82 – 61 – 123 a skóre 402:489. Počet ligových derby pražských „S“ je 152. Bilance z pohledu Slavie: 46 – 32 – 74, skóre 198:264.

 Premiérový start za Slavii může zažít řada fotbalistů
Výčet fotbalistů, kteří mohou do derby v červenobílém dresu nastoupit poprvé je dlouhý. Martin Abraham, Jaroslav Černý, Josef Kubásek, Marek Jarolím, David Střihavka, Goce Toleski a také Mickael Tavares, Ondřej Šourek a Theodor Gebre Selassie.

Blažek a Brabec v trestu za žluté karty
Trest za žluté karty naopak vyřadí z pondělního zápasu kapitána Ericha Brabce a také útočníka Jana Blažka.

Probíhá předprodej
Předprodej na derby probíhá na všech předprodejních místech – v předprodeji na Strahově, v prodejnách Fanzone (Myslbekova 1, Praha 6 a zimní stadion v Edenu) a Calcio (Myslíkova 30, Praha 2). Pro příznivce soupeře se prodávají vstupenky v zákaznickém centru na Letné.

Aktuálně

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Další články