Erich Brabec přišel ve Zlíně o derby | SK Slavia Praha
Více

Erich Brabec přišel ve Zlíně o derby

<p>ZLÍN – Když skončilo utkání ve Zlíně, místní hřiště připomínalo oranici, po které se běhává Velká pardubická. Z boje plného zastavených přihrávek a nepřesností vyšla vítězně Slavia, jediným střelcem utkání byl totiž makedonský útočník Goce Toleski.
ZLÍN – Když skončilo utkání ve Zlíně, místní hřiště připomínalo oranici, po které se běhává Velká pardubická. Z boje plného zastavených přihrávek a nepřesností vyšla vítězně Slavia, jediným střelcem utkání byl totiž makedonský útočník Goce Toleski.


„Nemyslím si, že bych rozhodl já, zvítězil celý tým, kterému bych chtěl poděkovat. Byl to hodně složitý zápas na velice těžkém terénu. Jsem také rád, že jsem se poprvé ve Slavii trefil,“ popsal své pocity krátce po skončení utkání.


„Škoda mé druhé šance, brankář bohužel stačil zasáhnout,“ dodal Toleski.


Kapitán Erich Brabec měl kromě radosti z vítězství také důvod ke smutku, čtvrtá žlutá karta ho vyřadila z derby.


„Jednou ta čtvrtá karta přijít musela. O první derby jsem přišel kvůli zranění a o druhé kvůli kartám. Ale věřím, že máme dostatečně široký kádr na to, abychom derby zvládli a Spartě odskočili,“ uvedl kapitán pro náš web.


„Hrálo se na velice těžkém terénu, bylo složité odhadovat, kdy se míč zastaví, nebo jak odskočí,“ vrátil se náš stoper k průběhu utkání.


„Jsem rád, že tentokrát odjíždíme z Moravy se třemi body. V Brně i v Ostravě jsme ztratili, o to víc nás vybojovaná výhra těší. Základem byla nula, kterou se nám podařilo udržet a Goceho vítězná branka.“


„Na něčem takovém jsem nikdy nehrál, to byl nejtěžší terén, který jsem kdy viděl," ulevil si Mickael Tavares. „Nedalo se s míčem dělat nic, přihrávat, ani kombinovat," pokračoval. „To nejdůležitější je, že jsme vyhráli a máme tři body, ale o fotbale to dnes rozhodně nebylo."


Mickael Tavares musel ve druhém poločase vystřídat. „Dostal jsem koňara, už jsem nemohl dobře běhat, ale myslím si, že to nebude nic vážného," vysvětlil francouzský záložník.


Do derby nenastoupí také Jan Blažek, který dostal čtvrtou žlutou kartu za nedodržení předepsané vzdálenosti při volném kopu soupeře. Ostatní ohrožení hráči - Jarolím, Toleski a Dřížďal - budou připraveni hrát.



 

 



Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články