Na pomlázku do Zlína | SK Slavia Praha
Více

Na pomlázku do Zlína

PRAHA – Na Velikonoční pondělí čeká Slavii další ligový souboj. V rámci utkání 22. kola I. Gambrinus ligy se utká se Zlínem. Výkop je v 17:15 hodin.
PRAHA – Na Velikonoční pondělí čeká Slavii další ligový souboj. V rámci utkání 22. kola I. Gambrinus ligy se utká se Zlínem. Výkop je v 17:15 hodin.

„Zlín je nevyzpytatelné mužstvo, doufám, že se umoudří počasí a na zápas nebude mít žádný vliv. Je velmi pravděpodobné, že vepředu bude hrát Libor Žůrek, na kterého si musíme dát pozor. Je to typ hráče, který když má svůj den, tak je schopen rozhodnout utkání,“ varuje trenér Karel Jarolím.

Na lavičce marodů stále zůstávají Dušan Švento a Petr Janda, kteří se po operaci kolena připravují s kondičním trenérem. Vladimír Šmicer léčí zranění zad. „Dobrou zprávou pro nás je, že s mužstvem už trénuje Zdeněk Šenkeřík,“ dodal slávistický kouč.

Do svého rodného města se vrátí David Hubáček, který za Zlín nastupoval až do léta 2005, kdy se stal hráčem Slavie. „Od té doby se jejich kádr hodně proměnil, řada hráčů je tam pro mě nových. Pokud bude těžký terén, tak se s tím budou muset obě mužstva vyrovnat stejně,“ nemudruje levonohý obránce.

Sparta hraje o dva dny dříve v sobotu doma s Jabloncem. Pokud vyhraje, může se minimálně do pondělí dostat v tabulce na první místo před Slavii. „My musíme uspět v každém zápase. Nesmíme se ohlížet na to, jestli Sparta hraje před námi nebo po nás a jaký výsledek se soupeři uhraje,“ nabádá David Hubáček.

Podobně smýšlí i útočník Milan Ivana, který odehrál proti Zlínu několik „derby“ v dresu Slovácka. „My tam potřebujeme vyhrát, abychom si před derby vytvořili stejnou pozici, kterou máme teď. To znamená, že v tabulce máme na druhou Spartou dvoubodový náskok. Doma nám to proti nim vyšlo, vyhráli jsme sedm jedna a i mně se podařilo dát branku. Proti Zlínu se mi dařilo, když jsem ještě hrál ve Slovácku, dal jsem mu čtyři góly. Na utkání se těším, přijedou se za mnou podívat rodiče, kteří to mají do Zlína ze Slovenska kousek.“

Návrat na trávník už netrpělivě vyhlíží Dušan Švento. „Ještě trénuji s kondičním trenérem, za čtrnáct dnů už bych se mohl připojit k mužstvu a začít s lehčím tréninkem. Pauza je pro mě už dlouhá a ten stereotyp individuálních tréninků mě trošku unavuje. Myšlenkami na to, jestli stihnu konec ligy, se nijak nezaobírám. Nerad bych totiž něco uspěchal, když jsem to vydržel pět měsíců, tak těch pár týdnů si ještě klidně počkám. Uvidím, jak na tom budu, až se připojím k mužstvu,“ říká levonohý záložník.

Slavia má po 21. kolech na svém kontě 45 bodů a na druhou Spartu má náskok dva body. Červenobílí mají skóre 34:14. Zlínu patří s 26 body desátá příčka. Skóre má 21:26.

Utkání vysílá televizní kanál ČT4 sport, Slavia vypravuje do Zlína zájezd fanklubu.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články