Proběhla řádná valná hromada | SK Slavia Praha
Více

Proběhla řádná valná hromada

PRAHA – V pondělí 17. března proběhla řádná valná hromada společnosti SK Slavia Praha – fotbal a.s.
PRAHA – V pondělí 17. března proběhla řádná valná hromada společnosti SK Slavia Praha – fotbal a.s.

Na programu bylo přijetí zprávy představenstva o podnikatelské činnosti společnosti a stavu jejího majetku za hospodářšký rok 2006/2007, zprávy dozorčí rady o výsledcích kontrolní činnosti v rámci jejího působnosti za hospodářský rok 2006/2007 a schválení řádné účetní závěrky a vypořádání hospodářského výsledku za hospodářský rok 2006/2007.

„Jsem potěšen tím, že všechny předložené dokumenty byly valnou hromadou schváleny,“ uvedl generální ředitel Slavie Petr Doležal.

V druhé části valné hromady proběhla volba a odvolání členů představenstva a dozorčí rady společnosti.

Třetím členem představenstva SK Slavia Praha - fotbal a.s. byl na řádné valné hromadě zvolen Ing. Roman Vik.

Ing. Roman Vik je generálním ředitelem společnosti Travel Service, a.s., největší české soukromé letecké společnosti, která působí na trhu již jedenáct let. Společnost za tuto dobu vykázala velkou dynamiku rozvoje. Travel Service je jedničkou na trhu charterové letecké dopravy v ČR a kromě charterových letů provozuje také jediné české nízkonákladové aerolinky pod značkou SmartWings.

Slavia v letošní sezoně propaguje na svých dresech značku Canaria Travel, která je významným obchodním partnerem letecké společnosti Travel Service.

„Velice si vážím důvěry akcionářů, kteří mne do představenstva klubu zvolili. Učiním vše pro to, aby Slavia patřila k moderním společnostem s prosperující ekonomikou," uvedl Roman Vik po svém zvolení.

Nového člena nejvyššího správního orgánu Slavie představil jeho předseda Tomáš Rosen. „Nechtěli jsme představenstvo doplnit jenom formálně. S Romanem nás pojí letitý přátelský vztah, stejně jako my je to velký slávista. Věříme, že do Slavie přinese své cenné zkušenosti,“ uvedl Rosen na tiskové konferenci po skončení valné hromady.



Na valné hromadě byly zvoleny následující statutární orgány společnosti.

Představenstvo:
Mgr. Petr Doležal, Ing. Tomáš Rosen, Ing. Roman Vik

Předsedou představenstva byl zvolen Ing. Tomáš Rosen.

Dozorčí rada:
Miroslav Ondříček, Doc. MUDr. Václav Smetana, Ing. Jiří Huptych, Prof. Ing. Jaroslav Daňhel, RNDr. Michal Lobkowicz, Adéla Kučerová.

Do dozorčí rady společnosti byla zvolena paní Adéla Kučerová, která má dlouholeté zkušenosti s vedením ekonomického úseku společnosti Travel Service. Jejím úkolem by mělo být posílení kontroly finančního hospodaření společnosti a zavedení ještě modernějších finančních mechanismů.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články