Tavaresova patička rozhodla o výhře! | SK Slavia Praha
Více

Tavaresova patička rozhodla o výhře!

PRAHA - Slavia získala ve vršovickém derby tři body, Bohemians porazila 2:1. Červenobílé poslal do vedení hostující Ivan Hašek, který si po závaru před svojí brankou srazil míč do vlastní sítě.
PRAHA - Slavia získala ve vršovickém derby tři body, Bohemians porazila 2:1. Červenobílé poslal do vedení hostující Ivan Hašek, který si po závaru před svojí brankou srazil míč do vlastní sítě. Hosty branka nesrazila a dále se snažili útočit. Jejich snaha vyústila ve vyrovnávací branku, kterou hlavou vstřelil ve 40. minutě Milan Škoda. Do druhé půle vstoupili slávisté aktivně, největšímu náporu čelila obrana Bohemians v 60. minutě, kdy slávisté měli hned čtyři velké šance. Zasloužené vítězné branky se fanoušci dočkali až v 89. minutě, kdy Mickael Tavares chytře překonal Zicha patičkou. Slávisté tak vedou tabulku opět o pět bodů. 

„Promrhali jsme první poločas, nehráli jsme důsledně, vyrovnávací brance předcházely chyby. O vyrovnání jsme si koledovali už dříve, první půle nakonec skončila spravedlivou remízou. Druhý poločas byl z naší strany aktivnější, fotbalově lepší, měli jsme tlak i šance, bohužel se nám podařilo proměnit až tu poslední. Branku jsme mohli vstřelit mnohem dříve. Bohemians měli šance, kdyby něco proměnili, dopadlo by to s námi zřejmě špatně. Jsem rád, že jsme hráli až do konce a zvítězili,“ hodnotil zápas kouč Slavie Karel Jarolím.

„Jsem zklamaný, dle vývoje zápasu jsme měli minimálně na bod. Nezvládli jsme standardní situace, ze kterých jsme dostali branky, což by se stávat nemělo. Za stavu 1:1 jsme měli dobré příležitosti skórovat, ale bohužel se nám to nepodařilo. Výsledek mě mrzí hodně, mohli jsme totiž i vyhrát, velkou šanci měl Ivan Hašek. Trest musel přijít, Slavia má kvalitu, v určitých fázích utkání to bylo vidět. Většinou jsme eliminovali její tlak, ale nedokázali jsme to dotáhnout do konce,“ komentoval utkání trenér hostů Zbyněk Busta.

Slavia – Bohemians 2:1 (1:1)
Branky: 10. I. Hašek vl., 89. Tavares – 40. Škoda
Slavia: Vaniak - Krajčík, Latka, Brabec, Hubáček – Kalivoda (67. Blažek), Jarolím (75. Abraham), Tavares, Černý - Ivana, Střihavka (67. Toleski)
Bohemians: Zich - Karal, Rada, Nikl, Šmarda – Moravec (63. Rezek), I. Hašek, Vágner, Bartek - Škoda, Ordoš (85. Lukáš)
Žluté karty: Hubáček – Karal, Lukáš, Rezek, Zich
Diváci: 7 295

Utkání jsme sledovali on-line
Program Poločas, 3.07 MB
Video si můžete prohlédnout zde

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články