Slavia B vstupuje do jarní sezony | SK Slavia Praha
Více

Slavia B vstupuje do jarní sezony

PRAHA – Slavia B vstupuje do jarní části sezony. V neděli 16. března nastoupí v rámci 16. kola ČFL proti týmu Liberec B. Utkání se hraje na umělé trávě v Edenu, výkop je v 10:15 hodin.

PRAHA – Slavia B vstupuje do jarní části sezony. V neděli 16. března nastoupí v rámci 16. kola ČFL proti týmu Liberec B. Utkání se hraje na umělé trávě v Edenu, výkop je v 10:15 hodin.

Po podzimní části soutěže patří našemu béčku šestnáctá příčka. Červenobílí si připsali tři vítězství – proti Vyšehradu, Českým Budějovicím B a Sezimovu Ústí. Slavia B na podzim šestkrát prohrála, osm utkání skončilo remízou. Skóre je 14:18. Také v zimní přestávce prodělala sestava řadu změn.

„Z hostování v různých týmech se nám vrátili hlavně ofenzivní hráči, například Milan Vukovič nebo Karel Zelinka. V zimní přípravě jsme testovali i šikovného běloruského útočníka Viskušenka z FK BATE Borisov, ale zatím jsme se s jeho klubem nedohodli na podmínkách transferu. V nejbližší době by měli přijet zástupci klubu, věříme, že jednání se posunou dopředu,“ řekl sportovní ředitel

Michal Š r á m e k.

Před startem jarní části soutěže patří Slavii šestnáctá příčka. S jakým výsledkem byste byl na konci jara spokojen?

„Chceme se dostat do středu tabulky, do klidných vod, kde nebudeme ohroženi sestupem. Jsme si vědomi toho, že v podzimní části soutěže neměla ofenzivní síla takovou dynamiku a rychlost, zranil se nám útočník Petr Hošek a sedmnáctiletý Adam Klavík teprve nabírá zkušenosti. Na jaře bychom měli zvýšit produktivitu, tomu by měli napomoci zkušení útoční hráči, kteří se vrátili z hostování.“

V létě prodělala sestava B-týmu řadu změn, odešla řada zkušených hráčů. Mohlo se to projevit na výsledcích z podzimní části?

„Kvalitu mužstva z předchozího ročníku 2006/2007 ukazuje to, že sedmdesát procent těchto hráčů působí dnes v první lize a daří se jim. Je tedy samozřejmé, že ta velká obměna měla určitý dopad na podzimní výsledky. Během zimní přestávky bylo naší snahou připravit se co nejlépe na jarní část, zapracovat do týmu nové hráče. Všichni věříme, že to přispěje k lepším bodovým ziskům.“

SOUPISKA SK Slavia Praha B:

brankáři: Jan Hanuš, Marek Boháč

obránci: Martin Dostál, Roman Švamberg, Jaroslav Starý, Martin Gabriel, Lukáš Kopřiva, Vojtěch Marek

záložníci: Petr Kobler, Zdeněk Zahálka, Martin Bayer, Josef Komárek, Milan Černý, Jan Kovařík, Robert Pich

útočníci: Karel Zelinka, Milan Vukovič, Petr Hošek, Adam Klavík

ZMĚNY:

Odešli:

Michal Held – hostování FK Baník Sokolov

Jan Bezděk – SK Horní Měcholupy

Pavel Mišák – SK Horní Měcholupy

Michal Uhlíř – FK Dukla Praha

Lukáš Dvořák – hostování FC Vlašim

Jakub Vagrčka – FK Union Cheb

Přišli:

Martin Bayer - hostování FC Vysočina Jihlava

Karel Zelinka - hostování SK Dynamo České Budějovice

Milan Vukovič - hostování Dukla Banská Bystrica

Martin Dostál - A-dorost SK Slavia Praha

Další zápas slávistické rezervy je na programu v sobotu 22. března. Ve Mšeně na umělé trávě bude soupeřem Jablonec B. Utkání začíná v 10:15 hodin.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články