Na Strahově poslední vršovické derby | SK Slavia Praha
Více

Na Strahově poslední vršovické derby

PRAHA – V neděli 16. března se na Strahově odehraje poslední vršovická bitva. Ty další se už budou konat po návratu Slavie do jejího domova v Edenu. V rámci utkání 21. kola I. Gambrinus ligy přívítají červenobílí na Strahově Bohemians 1905.
PRAHA – V neděli 16. března se na Strahově odehraje poslední vršovická bitva. Ty další se už budou konat po návratu Slavie do jejího domova v Edenu. V rámci utkání 21. kola I. Gambrinus ligy přívítají červenobílí na Strahově Bohemians 1905. Výkop je ve 20:15 hodin.

„Očekávám zápas s patřičným nábojem, vyhecované derby, kde se bude bojovat o každý míč. Věřím, že utkání dovedeme do vítězného konce, potřebujeme body v boji o titul,“ říká trenér Karel Jarolím.

„Všichni víme, o co v neděli půjde. Bohemians 1905 bojují o ligovou příslušnost, potřebují každý bod. To samé platí dvojnásob o nás,“ předvídá další napínavou fotbalovou bitvu slávistický kouč.

„Věřím, že bude zaplněné hlediště, v Ostravě jsme hráli v takové atmosféře, která nemotivovala pouze domácí tým, ale také nás,“ připomněl trenér utkání na Baníku.

V posledních dvou zápasech ho mohou těšit premiérové ligové góly. Proti Mostu se poprvé ve slávistickém dresu trefili Jan Blažek a Mickael Tavares, v Ostravě potom David Střihavka a Martin Abraham. Zápisné za první gól má zaplacené také Jaroslav Černý, který rozhodl o vítězství nad Českými Budějovicemi.

„Nebudu se zlobit, když se trefí i další. Musíme být důrazní nejenom v koncovce, ale na celém hřišti. Předchozí derby ve Vršovicích nám ukázalo, že nás čeká houževnatý soupeř,“ dodává k tomu trenér.

Na lavičce marodů stále zůstávají Dušan Švento a Petr Janda, kteří se po operaci kolena připravují individuálně s kondičním trenérem Janem Netscherem. Zdeněk Šenkeřík má stále problémy s tříslem, Vladimír Šmicer léčí zranění zad.

Naopak s mužstvem už naplno trénovali Jan Blažek a Matej Krajčík, které trápila viróza.

Martin Abraham se na zápas těší. „Doma musíme sbírat body, takže povinnost nám velí zápas vyhrát. Doufám, že nám k tomu pomůžou i diváci. V minulém utkání na Bazalech byla nádherná atmosféra, prostě óda na fotbal. My se musíme soupeři vyrovnat bojovností a utkání odmakat. A když do toho dáme ještě naši fotbalovost, tak nemám strach o výsledek,“ dodává defenzivní záložník.

Odchovancem týmu z vršovického Ďolíčku je David Střihavka. První fotbalové krůčky dělal sice v Junioru Praha, ale po roce odešel ke Klokanům, dnešním Bohemians 1905. „Na zápas se moc těším a doufám, že přijde hodně lidí. My musíme utkání bezpodmínečně vyhrát, abychom si udrželi náskok v tabulce.“

Slavia nemá stálou útočnou dvojici, do zápasu mohou zasáhnout hned čtyři útočníci. „V některých zápasech to může být nevýhoda, protože člověk si potřebuje zvyknout na jednotlivé hráče. Ale v zahraničních velkoklubech je to naprosto běžné, že na každý post je více hráčů. My se s tím musíme vyrovnat,“ dodává vysoký útočník.

Na utkání se těší také Mickael Tavares. „V podzimním duelu s Bohemians jsem nehrál, byl jsem zraněný, ale vím, že jsme hráli hned po zápase Ligy mistrů a byli jsme dost unaveni. Bohemians ale zahráli velice dobře, teď jsou namotivovaní, hrají týmový fotbal. Myslím si, že pokud budou stále takhle bojovat, tak z ligy určitě nesestoupí. Navíc mají dobré fanoušky, jejich kotel se dá srovnat s tím naším, a to už je co říct.“

Slavia připravila akce pro fanoušky

Slavia zve své fanoušky na poslední vršovické derby na Strahově! Připravili jsme na tento zápas speciální akce – na utkání můžete vzít s sebou své přítelkyně a kamarádky, na zápas půjdou zadarmo. Pokud cestujete za Slavií ze vzdálenosti větší než sto kilometrů, zaplatíte pouze za cestu - prokážete-li se cestovním dokladem za vlak nebo autobus, dostanete vstupenku zadarmo.

Akce je připravena také pro pražské zákazníky v prodejnách UMBRO a FANZONE. Každý, kdo si zakoupí zboží v hodnotě nad tisíc korun (například slávistický dres), dostane dvě vstupenky na vršovické derby zadarmo. O přestávce také proběhnou tradiční soutěže – vylosovaní výherci půjdou na exkluzivní prohlídku nového stadionu v Edenu nebo mohou vyhrát slávistické křeslo a balíčky se slávistickými suvenýry. Navíc se budou předávat exkluzivní předměty, vydražené ve slávistické aukci.

Je spousta důvodů, proč v neděli přijít na strahovský stadion, tím největším však musí být podpora Slavie. Návštěva a atmosféra na Baníku je hozenou rukavicí, kterou je třeba pozvednout! Nenechme se zahanbit, boj o titul vyžaduje plné ochozy!

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články