V Nyonu proběhlo setkání klubů UEFA | SK Slavia Praha
Více

V Nyonu proběhlo setkání klubů UEFA

Jak jsme vás již informovali, ve francouzském Nyonu se v úterý a ve středu konalo setkání evropských klubů s názvem UEFA Club Panel. Českou republiku zastupovaly Slavia a Sparta. Na programu byly mimo jiné tyto body: diskuze o zřízení evropského klubového fóra (European Club Forum) či o využití internetu, zpráva o jednání s EU o klubových soutěží UEFA a další.

Účastníci konference diskutovali také o změnách v Poháru UEFA. Vyšší atraktivitu by měly zajistit následující kroky: v prvním kole by bylo nasazeno 80 týmů podle k.o. systému. Čtyřicet postupujících by se rozdělilo do osmi skupin po pěti mužstvech. Ve skupině by každý odehrál čtyři utkání, dvě doma a dvě venku. Do osmifinále by postoupily dva kluby z prvních dvou míst. Následoval by klasický k.o. systém doma-venku, pouze finále by se hrálo na jedno střetnutí. Vítěz Poháru UEFA by se automaticky kvalifikoval do příštího ročníku LM. Navrhované úpravy jsou ve fázi jednání a nejsou definitivní.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články