Fanoušci byli na inspekci v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Fanoušci byli na inspekci v Edenu

PRAHA – Skupinka slávistických fanoušků strávila část sobotního odpoledne v Edenu. Šlo o dvacet výherců, kteří byli vylosováni o přestávce ligového utkání Slavie s Mostem.
PRAHA – Skupinka slávistických fanoušků strávila část sobotního odpoledne v Edenu. Šlo o dvacet výherců, kteří byli vylosováni o přestávce ligového utkání Slavie s Mostem.

Většina z nich si s sebou přinesla červenobílé šály, čepice nebo dresy. Průvodce v Edenu jim dělal útočník Zdeněk Šenkeřík a pracovníci tiskového oddělení Slavie. Nejmladší účastnicí exkurze byla osmiletá Nikol. „Na Slavii chodím už od tří let. S mámou a tátou,“ pochlubila se.

Další ženskou zástupkyní byla fanynka Lada. „Na Slavii mě přivedl můj přítel. Chodíme spolu na všechna domácí utkání, se Slavií také cestujeme. Byli jsme například v Londýně na utkání Poháru UEFA s Tottenhamem,“ prozradila. Zbytek výpravy tvořili muži.

Jako první se skupinka zastavila na budoucí hrací ploše. „Sláááviéééé vyhrajééééé,“ vyzkoušeli si slávisté akustiku. Potom následovala prohlídka útrob stadionu, včetně kabiny domácího týmu, klubového patra nebo VIP boxů. Nejvíce času fanoušci strávili prohlídkou ochozů a tribuny. Většina z nich si nejvíce vychutnala chvíle, kdy se posadili na červené sedačky a pozorovali budoucí hřiště.

Nakonec fanoušci zapózovali přítomným fotografům a předvedli, jak budou svému týmu na tribuně fandit.

Jako jednu z pozorností dostali návštěvníci pamětní certifikát, který si hned nechali podepsat od Zdeňka Šenkeříka. Náš útočník podepisoval dresy, šály, knížky a dokonce i červenobílé housle, které si s sebou jeden z fanoušků přinesl. Zdeněk Šenkeřík se s každým výhercem také vyfotografoval.

Fanoušky nejvíce zajímal zdravotní stav našeho útočníka, kterého trápí tříslo. „Už je to mnohem lepší. Dva týdny už běhám. Vidím to ještě tak na deset dnů a potom bych už snad do toho mohl zasáhnout,“ sdělil optimistickou zprávu.

„Věřím, že to bude v pořádku co nejdříve, abych týmu mohl pomoci. Všichni víme, co chceme a musíme za tím jít. Zdraví je první předpoklad.“

Otázky fanoušků směřovaly také na příchod Martina Abrahama. „O nějakém rozkládání kabiny nemůže být řeč. Jsme dospělí lidé a profesionálové, i v jiných klubech po celé Evropě je naprosto běžné, že hráč přestoupí do klubu, který je největším rivalem toho týmu, odkud dotyčný přišel. Celý ten rozruch kolem je naprosto zbytečný,“ dodal Zdeněk Šenkeřík.

Exkurze v Edenu trvala hodinu a půl. Losování o další návštěvu nového slávistického stadionu a další zajímavé ceny pro vás připravíme také na utkání Slavie s Bohemians 1905, které se hraje v neděli 16. března. Výkop je ve 20:15 hodin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články