Béčko získalo třetí místo | SK Slavia Praha
Více

Béčko získalo třetí místo

Naše béčko vyhrálo souboj o třetí místo na turnaji Dragoun Cup nad rezervou Bohemky o dvě branky. Hrálo se za velmi nepříznivého počasí, do sítě mířili Klavík, Pich a z penalty Kovařík.
Naše béčko vyhrálo souboj o třetí místo na turnaji Dragoun Cup nad rezervou Bohemky o dvě branky. Hrálo se za velmi nepříznivého počasí, do sítě mířili Klavík, Pich a z penalty Kovařík. Viskušenko navíc v prvním poločase penaltu neproměnil. Slávisté šli do vedení v 15. minutě, po rychlém protiútoku centroval do vápna Černý a Klavík zakončoval. Ve 33. minutě rozhodčí poprvé ukázal na značku pokutového kopu, leč exekutor Viskušenko selhal. Slávisté zvýšili na dvoubrankový rozdíl v 52. minutě, kdy poslal střelu z vápna podél gólmana Pich.

Čtvrthodiny před koncem utkání měli hosté výhodu penalty, Pávkovu nepovedenou střelu však Kubásek vyrazil na roh. Na druhé straně byl o pět minut později faulován Sobíšek, penaltu proměnil Kovařík. Dvě minuty před koncem si pak zřejmě Sobíšek dal vlastní gól, když Kubásek přihrávku zleva jen tečoval k nabíhajícímu Sobíškovi a hráči Bohemky, Sobíšek byl u míče asi dříve a dorazil ho do brány.

"Byl to složitý zápas kvůli dešti a těžkému terénu, ale myslím, že jsme ho měli pod kontrolou. Sice jsme nedali penaltu, ale jinak jsme si vytvořili pět nebo šest gólových šancí, soupeř asi tři. I když jsme v závěru dostali branku, myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," řekl k utkání kouč Daniel Šmejkal.

"Dragoun Cup je výborný turnaj, máme tady zajištěná přípravné utkání během celé zimní přípravy. Doufám, že ta nám pomohou k tomu, abychom sehráli kvalitní zápasy v ČFL." dodal Šmejkal.


Slavia B - Bohemians B 3:1 (1:0)

Branky: 15. Klavík, 52. Pich, 80. Kovařík z pen. - 88. vlastní
Slavia B: Kubásek - Dostál, Gabriel, Kopřiva (46. Kobler), Sobíšek - Pich, Vagrčka, Hošek (46. Komárek), Černý (46. Kovařík) - Klavík, Viskušenko (46. Vukovič)

Jana Kaufnerová

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články