Slavia s ruským mistrem prohrála o branku | SK Slavia Praha
Více

Slavia s ruským mistrem prohrála o branku

AL SHAAB CLUB – Fotbalisté Slavie zakončili herní soustředění ve Spojených Arabských Emirátech porážkou. Ve velmi vyrovnaném zápase podlehli Zenitu Petrohrad 0:1.

AL SHAAB CLUB – Fotbalisté Slavie zakončili herní soustředění ve Spojených Arabských Emirátech porážkou. Ve velmi vyrovnaném zápase podlehli Zenitu Petrohrad 0:1. Dvě minuty před koncem prvního poločasu vstřelil jedinou branku zápasu Konstantin Zyrianov.

Celé utkání odchytal Martin Vaniak, který se vrátil do branky po zápalu plic. Premiéru ve slávistickém dresu si odbyl Jan Blažek, který naskočil do druhého poločasu.

Trenér Karel Jarolím s výsledkem spokojen nebyl: „Utkání mělo velice dobrou úroveň, je škoda, že jsme ho prohráli. Dostali jsme lacinou branku z protiútoku po naší standardní situaci, vrátili jsme se včas, Marek Suchý ale zbytečně zpanikařil a skluzem připravil míč pro střelce.“

„Měli jsme dostatek šancí alespoň vyrovnat, Marek Jarolím byl sám před brankářem, ale neprostřelil ho. Nevyužili jsme ani trestný kop z hranice šestnáctky. Myslím si, že takový zápas jsme neměli prohrát. S nasazením hráčů jsem byl přesto spokojen,“ uzavřel Karel Jarolím.

Utkání začalo ve svižném tempu. První velkou šanci si vypracovala Slavia. David Kalivoda vysunul za obranu Davida Střihavku, který vypálil ze čtrnácti metrů z voleje, ale mířil těsně vedle pravého rohu branky.

První výtečný zákrok si Martin Vaniak připsal ve 26. minutě, kdy Zyrianov pálil z hranice vápna, ale náš gólman jeho velice dobře umístěnou střelu kryl.

Dvě minuty před koncem první půle se už Zyrianov nemýlil. Centr směřující před naši branku ještě stačil Marek Suchý ztlumit, míč se ale zastavil, takže Zyrianov měl snadnou práci a z malého vápna pravačkou Martina Vaniaka překonal.

V 56. minutě měl velkou příležitost k vyrovnání Marek Jarolím. Neprostřelil ale brankáře, který proti němu vyběhl. Petrohrad dohrával zápas v deseti, když v 73. minutě musel opustit hřiště po druhé žluté kartě Pogrebnyak. Slavia se vrhla do útočení, ale vyrovnat se jí nepodařilo.

Deset minut před koncem musel naopak Martin Vaniak vyčarovat další superzákrok. Ricksen šel na něj sám, náš gólman ale jeho střelu ztlumil a dobíhající Martin Latka poslal míč do bezpečí.

Do utkání nezasáhli Vladimír Šmicer, František Dřížďal, Michal Švec, Milan Ivana a brankáři Michal Vorel a Josef Kubásek. František Dřížďal si v prvním přípravném zápase přivodil svalové zranění, Michala Švece trápí nakopnutý kotník.

Celé utkání odehrál za soupeře Radek Šírl. Gólman Kamil Čontofalský do zápasu nezasáhl.

Ještě v noci se Slavia vydá na cestu do Prahy. Na Ruzyňském letišti by mělo letadlo se slávistickou výpravou přistát v pondělí v 9:15 hodin dopoledne.

Martin Vaniak se vrátil do branky po delší pauze a inkasoval pouze jednou. „Čekal jsem, že centr prolétne na druhého nabíhajícího hráče, Marek ale míč zastavil bohužel tak neštastně, že jsem s tím už nemohl nic dělat," povzdechl si. V osmdesáté minutě vyčaroval superzákrok při sólu Ricksena. „Poděkoval jsem Martinu Latkovi, že stihl míč odkopnout a pomohl mi. Škoda, že jsme nedokázali vstřelit branku, byla to vyrovnaná partie," dodal slávistický gólman.


SK Slavia Praha – Zenit FC 0:1 (0:1)

Branky: 43. Zyrianov

Sestava Slavie 1. poločas: Vaniak - Krajčík, Brabec, Latka, Pudil - Kalivoda, Volešák, Suchý, Černý - Střihavka, Toleski

Sestava Slavie 2. poločas: Vaniak - Krajčík, Latka, Šourek, Hubáček - Gebre Selassie, Černý (85. Toleski), Tavares, Marek Jarolím - Blažek, Šenkeřík

Sestava Zenitu: Malafejev - Kim Dong Jin (62. Ionov), Širokov (46. Gorškov), Lombaerts (46. Križanac), Anyukov (46. Strelcov) - Šírl, Tymoščuk (46. Radimov), Fajzulin, Zyrianov (46. Ricksen) - Denisov, Pogrebnyak

ŽK: 46. Gebre Selassie, 58. Marek Jarolím – 28. Anyukov, 60. a 73. Pogrebnyak, 81. Malafejev

ČK: 73. Pogrebnyak

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články