Příprava B-týmu a mládeže v plném proudu | SK Slavia Praha
Více

Příprava B-týmu a mládeže v plném proudu

PRAHA - „Zimní příprava všech mládežnických mužstev včetně rezervního týmu dospělých probíhá bez problémů. Ve většině týmů se testují noví hráči a to nejen z Česka,“ řekl našemu webu sportovní ředitel Michal Šrámek.

PRAHA - „Zimní příprava všech mládežnických mužstev včetně rezervního týmu dospělých probíhá bez problémů. Ve většině týmů se testují noví hráči a to nejen z Česka,“ řekl našemu webu sportovní ředitel Michal Šrámek.

B – mužstvo:

SK Slavia Praha „B“ - Bohemians 1905

Zápas Dragoun Cupu (sobota 26. ledna) byl po dohodě obou klubů odložen na pozdější termín. Bohemians 1905 jsou totiž na zahraničním soustředění.

SK Slavia Praha „B“ - Motorlet Praha 2:0

V rámci Dragoun Cupu porazila Slavia na Vyšehradě divizní Motorlet 2:0. Branky vstřelili Petr Kobler a Lukáš Dvořák. „Bylo trošku vidět, že jsme dnes hráli první zápas. Byly tam nedostatky, ale i pozitiva, myslím, že jsme utkání kontrolovali, měli jsme více gólových příležitostí, dvě branky jsme vstřelili, navíc se nám nikdo nezranil," řekl k zápasu trenér Daniel Šmejkal.

SK Slavia Praha „B“ - Marila Příbram 1:5

V utkání Tipsport ligy nahradila slávistická juniorka A-tým, který se připravuje na herním soustředění ve Spojených Arabských Emirátech. Zápas začal pro Slavii dobře, když ve druhé minutě po standardní situaci skóroval Vojtěch Marek. V nastavení první půle se ale Příbrami podařilo vyrovnat. Po změně stran bylo utkání rozhodnuto po deseti minutách hry, ve kterých naše mužstvo inkasovalo tři góly. V zápase byl znatelný kvalitativní rozdíl mezi ČFL a 2. ligou a zároveň se potvrdilo, že Příbram je velkým aspirantem na postup do I. Gambrinus ligy. „Chtěl bych pogratulovat soupeři k zaslouženému vítězství. V první půli jsme s Příbramí drželi krok, ale musím uznat, že soupeř byl opticky přece jen lepším mužstvem. Zápas se zlomil na konci prvního poločasu, kdy přišlo vyrovnání. Ve druhé půli jsme bohužel dostali góly, na které jsme nedokázali odpovědět. Soupeř prokázal nejen svoji kvalitu, ale i zkušenost,“ zhodnotil utkání trenér Daniel Šmejkal.“

A-dorost, C-dorost

Mužstvo „U-19“ a „U-17“ má za sebou herní soustředění v Písku. „Osobně jsem se zúčastnil jejich přípravných zápasů. Ve středu 23. ledna hrál slávistický C-dorost proti Písku „U 19“ a vyhrál 1:0 brankou Michala Grohola. Utkání probíhalo v naší režii, ale bylo vidět ještě mnoho nedostatků, na kterých budeme muset do konce zimní přípravy zapracovat. Ve čtvrtek 24. ledna sehrál A-dorost utkání s A-týmem Písku, který hraje na špici divize a netají se ambicemi na postup do ČFL. V tomto utkání jsme zvítězili 2:0 brankami Martina Jíši a Víta Balcara. Podle mě to byl nejkvalitnější zápas, jaký jsem zatím v tomto přípravném období viděl,“ zhodnotil přípravu sportovní ředitel Michal Šrámek.

V sobotu 26. ledna začalo herní soustředění v Písku pro B-dorost a D-dorost. V pátek 1. února přijede na jih Čech B-mužstvo a zůstane tam do čtvrtka 7. února. „Na všechny tři týmy čeká velmi bohatý tréninkový a zápasový program, pro jehož průběh má areál v Písku vynikající podmínky ze všech úhlů pohledu. Pevně věřím, že kvalitní zimní příprava se projeví v dobrých výsledcích v celé jarní části a v co nejnižším počtu zdravotních problémů našich hráčů,“ uzavřel sportovní ředitel Michal Šrámek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články