Brankář Pomazan vyrovnání nepřipustil | SK Slavia Praha
Více

Brankář Pomazan vyrovnání nepřipustil

AJMAN – Na herním soustředění ve Spojených Arabských Emirátech má Slavia za sebou první přípravný zápas. S CSKA Moskva prohrála na hřišti Al Ajman Clubu 0:1.

AJMAN – Na herním soustředění ve Spojených Arabských Emirátech má Slavia za sebou první přípravný zápas. S CSKA Moskva prohrála na hřišti Al Ajman Clubu 0:1. Zápas plný šancí na obou stranách rozhodl v 65. minutě Brazilec Ricardo, který poslal míč do pravého horního rohu Vorlovy branky.

„Změřili jsme síly s velmi dobrým soupeřem, ale škoda toho výsledku. V první půli jsme se dostali do několika slibných situací, ale chyběla nám bohužel finální přihrávka. Ve druhé půli jsme gólu byli několikrát hodně blízko, ale soupeře podržel výbornými zákroky brankář. Remíza by utkání asi slušela lépe,“ zhodnotil zápas trenér Karel Jarolím.

Na stadion Al Ajman Clubu neodcestovali s týmem Jan Blažek, David Střihavka a Milan Ivana, kteří doléčují v hotelu svalová zranění.

V první půli pronikali za soupeřovu obranu Zdeněk Šenkeřík s Vladimírem Šmicrem. Ve 41. mohla jít Slavia do vedení, ale Šenkeříkova střela z otočky skončila těsně vedle branky.

Do druhé půle nastoupila Slavia s obměněnou sestavou i s jiným rozestavením. Trenér Karel Jarolím vsadil na pětičlennou zálohu a na hrot poslal Goce Toleského. Jeho technická střela ze 62. minuty skončila jen těsně vedle pravé tyče. V 65. minutě se nemýlil Brazilec Ricardo, který poslal míč do pravého horního rohu Vorlovy branky.

O pár minut později se dvěma bravurními zákroky vyznamenal střídající gólman Pomazan. Nejprve vytáhl střelu Kalivody a vzápětí zneškodnil hlavičku Tavarese z několika kroků zázračným zákrokem. V závěru utkání Slavia vystupňovala tlak, vyrovnávací gól se jí ale vstřelit nepodařilo.

 

„Je škoda, že jsme alespoň vyrovnávací gól nevstřelili, měli jsme na to příležitosti,“ zalitoval po zápase David Kalivoda.


„Byl jsem dvakrát blízko ke gólu, napřed jsem byl sám ve vápně, zkusil jsem křižnou ránu, brankář na to bohužel zareagoval dobře. Druhá byla po odražené standardce, sedla mi dobře, bohužel to zase stihl vyškrábnout,“ popsal své dvě šance.


„Máme tu super prostředí, podmínky, jídlo, počasí, doufám, že se nám podaří v dalších dvou zápasech uhrát lepší výsledek,“ dodal slávistický záložník.


Na pravé straně obrany se představil Theodor Gebre Selassie, který hraje se speciální bandáží na ruce. „Je to trochu nezvyklé, nemůžu házet auty, ale nemyslím na to. Hráli jsme s vyrovnaným soupeřem, remíza by zápasu slušela mnohem víc,“ svěřil se s dojmy našemu webu.



Další přípravné utkání hraje Slavia v pátek proti rakouskému Red Bull Salzburg. Výkop je v 15 hodin našeho času. Na našem webu můžete sledovat online reportáž.

 


SK Slavia Praha – CSKA Moskva 0:1 (0:0)

Branky: 65. Ricardo

Slavia 1. poločas: Vorel - Gebre Selassie, Latka, Brabec, Dřížďal - Marek Jarolím, Suchý, Švec, Černý - Šmicer, Šenkeřík

Slavia 2. poločas: Vorel - Krajčík, Suchý (66. Šourek), Brabec (76. Šenkeřík), Hubáček - Kalivoda, Švec, Tavares, Volešák, Pudil – Toleski

CSKA 1. poločas: Akinfejev – Alexej Berezutski, Vasilij Berezutski, Ignaševič, Odiah, Žirkov, Krasic, Dudu, Caner, Vagner, Jo

CSKA 2. poločas: Pomazan - Alexej Berezutski, Vasilij Berezutski, Rahimic, Odiah, Mamajev, Semberas, Aldonin, Grigorijev, Ricardo, Janczyk

ŽK: Suchý – Dudu



Fotografie jsou z dopoledního tréninku a ze zápasu, který se hrál v Ajmanu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články