Béčko porazilo Motorlet | SK Slavia Praha
Více

Béčko porazilo Motorlet

Béčko vstoupilo do zimní přípravy vítězstvím.
V prvním přátelském utkání během zimní přípravy nastoupili slávisté na turnaji Dragoun cup proti Motorletu bez několika zraněných hráčů. V první půli bylo hodně znát, že jde o první utkání, hrál se fotbal hlavně mezi šestnáctkami, slávisté se do žádné větší šance nedostali, několikrát v slibné pozici špatně vyřešil situaci Zelinka. Hosté měli minutu před přestávkou šanci v podobě střely Malečka, ale ten mířil jen vedle brány.

Ve druhém poločase naskočilo do hry pět nových hráčů a obraz hry se změnil, přibylo šancí na straně Slavie, domácí měli i míč častěji na svých kopačkách. Hosté z Motorletu měli vyloženou šanci v 64. minutě, Minařík zprava přihrával do vápna, ale míč nikdo z Motorletu nestihnul do brány uklidit. Potom se hry ujala Slavie, v 67. minutě po rohu hlavičkoval vedle Kopřiva, o minutu později střílel vedle brány Dvořák.

V 74. minutě se Slavia dočkala gólu, balon po rohu Kovaříka mířil do zahuštěného prostoru na malém vápně, ze kterého se hlavou prosadil Kobler. Zatímco se všichni slávisté seběhli k lavičce a oslavovali vstřelenou branku, Motorlet z půlky rozehrál a poslal míč do prázdné slávistické brány. Gól však neplatil, rozhodčí zřejmě nedal pokyn k zahájení hry píšťalkou.

Druhou branku přidali slávisté v 80. minutě, Dvořák dostal přihrávku zprava, postupoval sám na gólmana, kterého z vápna obstřelil. Když v 88. minutě Bezděk netrefil prázdnou bránu ze dvou metrů, stav zápasu se už nezměnil a Slavia vyhrála 2:0.

„Bylo trošku vidět, že jsme dnes hráli první zápas. Byly tam nedostatky, ale i pozitiva, myslím, že jsme utkání kontrolovali, měli jsme víc gólových příležitostí, dvě branky jsme vstřelili, navíc se nám nikdo nezranil," řekl k zápasu trenér Daniel Šmejkal.

Slavia B - Motorlet 2:0 (0:0)
Branky: 74. Kobler, 80. Dvořák
Slavia: 1. poločas: Hanuš - Dostál, Gabriel, Kopřiva, Starý - Uhlíř, Kobler, Komárek, Kovařík - Zelinka, Pich
2. poločas: Hanuš - Dostál, Kopřiva, Marek, Mišák - Zahálka, Kovařík, Kobler, Bezděk - Hošek, Pich (59. Dvořák)


Jana Kaufnerová

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Další články