Slavia s Bohemians 1905 remizovala | SK Slavia Praha
Více

Slavia s Bohemians 1905 remizovala

EDEN - Ve svém druhém utkání v Tipsport lize Slavia před rekordní návštěvou v historii turnaje jedenácti set diváků remizovala s Bohemians 1905 jedna jedna.

EDEN - Ve svém druhém utkání v Tipsport lize Slavia před rekordní návštěvou v historii turnaje jedenácti set diváků remizovala s Bohemians 1905 jedna jedna.

Bohemians 1905 začali utkání pěkně zostra, už ve druhé minutě se po centru Barteka z pravé strany prosadil ve vápně Škoda a nohou poslal míč přesně k pravé tyči. Poté následovalo ze strany Bohemians několik o zranění říkajích si zákroků.

Slávisté se ale nedali a v šesté minutě vyrovnali, David Kalivoda si naběhl na dlouhý centr, šel sám na gólmana a Sňozíkovi nezbývalo než se Kalivodovi vrhnout pod nohy. Balon se odrazil k dobíhajícímu Toleskimu a ten ho bezpečně poslal do sítě hostí.

Do konce poločasu měl největší šanci Slezák, jeho hlavičku ale skvěle zneškodnil náš gólman Kubásek.

Do druhého poločasu nastoupila Slavia ve značně pozměněné sestavě. Oba týmy si vypracovaly několik velkých šancí, změnu skóre to ale nepřineslo. Největší příležitosti měli Daniel Pudil a Ladislav Volešák, jejich krásné střely z dálky ale stačil Sňozík zastavit. Hlavička Marka Jarolíma skončila asi dvacet centimetrů nad břevnem branky našeho soupeře.

O postupujích z naší skupiny tedy ještě není rozhodnuto, důležité bude poslední středeční utkání Slavie ve skupině proti Příbrami.

„V první půli jsme nehráli v obraně dostatečně důsledně, útočníkům jsme nechali příliš mnoho prostoru, více důslední jsme mohli být i v záloze. Ve druhém poločase jsme změnili rozestavení, je škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku, měli jsme na to několik dobrých situací. V závěru jsme měli příliš mnoho ztrát míčů, které možná pramenily z naší únavy, ještě včera jsme dvoufázově trénovali. Jsem rád, že si žádný ze zákroků, které byly za hranicí regulérnosti, nevyžádal zranění,“ zhodnotil utkání trenér Karel Jarolím.

Zbyněk Busta hodnotil utkání obdobně. „Viděli jsme kvalitní střetnutí, na obou stranách byla řada dalších šancí, škoda, že jsme o rychlé vedení záhy přišli,“ uvedl kouč Bohemians 1905.

Goce Toleski se blýskl brankou. „Jenom jsem dorazil míč do sítě. Je to stále jenom příprava, ale přál bych si, abych svými góly pomohl Slavii i v soutěžních utkáních," řekl novinářům makedonský útočník.

Premiéru mezi třemi tyčemi si odbyl Josef Kubásek. „Bohužel jsme na začátku rychle inkasovali, od toho se pak odvíjel vývoj utkání. Ve druhém poločase jsme se zlepšili, bohužel se nám nepodařilo proměnit některou ze šancí a zvítězit. Jsem rád, že jsem dostal příležitost chytat ve Slavii, je tu sice velká konkurence, ale také bezvadná parta," uvedl slávistický gólman.



Rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem

Co vám utkání napovědělo o sehranosti týmu?
"Něco jiného je hrát na umělce, něco jiného na normálním hřišti, takže já z toho v žádném případě nedělám žádné velké závěry."

Co nové posily, jak se vám zatím jeví?
"V této fázi přípravy je ještě předčasné něco hodnotit, někdo se s tím vyrovnává lépe, někdo hůře, i když tyto zápasy absolvujeme, tak to není tak, že bychom tomu přizpůsobovali tréninky, včera jsme trénovali dvakrát. "

Kolik hráčů pojede na soustředění?
"Na soustředění pojede pětadvacet hráčů, pojedou čtyři gólmani, Martin Vaniak je po zápalu plic a potřebuje v této fázi přípravy trošku nabrat síly, ale vezmeme ho s sebou taky. V podstatě ten kádr, co je teď pohromadě, tak pojedou všichni."

Jak je na tom Jan Blažek?
"Důležité pro mě je, že u něj nenastal nějaký výrazný tréninkový výpadek, ať už vinou zranění nebo onemocnění. Normálně trénuje, jenom jsme ho nechtěli nasazovat do utkání, mohlo by tam být vyšší riziko zranění. "

Jak se vám líbil Lovre Vulin?
"Jako trenér bych o něj stál, ale musím to probrat s vedením."


Slavia – Bohemians 1905 1:1 (1:1)

Branky: 6. Toleski – 2. Škoda

Slavia 1. poločas: Kubásek - Krajčík, Šourek, Brabec, Hubáček - Kalivoda, Suchý, Tavares, Černý - Toleski, Střihavka

Slavia 2. poločas: Kubásek - Dřížďal, Suchý, Hubáček, Vulin - Krajčík, Švec, Volešák, Jarolím, Pudil – Šenkeřík



Utkání jsme sledovali on-line

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články