Rezerva porazila Semily | SK Slavia Praha
Více

Rezerva porazila Semily

Ve 29. kole jsme hostili Semily, které se pohybují uprostřed tabulky.

Obě mužstva od začátku vsadila na útok. Již v 10. Kreuz středem hřiště vyslal Hottka, ten trefil břevno. V téže minutě se do pokutového území probíjel Kandráč, před nímž míč odkopli až domácí obránci. Ve 20. rozehrával Kratochvíl roh. Míč se ve vápně odrazil k Vaňkovi, netradiční střelec propálil vše, co mu stálo v cestě a dostal Slavii do vedení. O pět minut později si zopakovali spolupráci Kreuz s Hottkem. Tentokrát zastavil Hottka semilský gólman Václavík. Ani nadále nebyla o dramatické momenty před oběma brankami nouze. Zvláště Semily troskotaly na nepřesné mušce či přílišném váhání. Ve 31. a 32. zase na poslední chvíli zabránili střelám Zachariáš s Pencem. Kreuz i nadále rozdával přihrávky. Ve 33. předložil Lexovi, ovšem útočník z patnácti metrů nastřelil pouze Václavíka. Ve 43. naslepo zleva odcentroval a Lexově hlavičce scházely decimetry. Ve 45. našel Hromádko v šestnáctce Havla. Než se však stačil s balónem otočit, už ho držel v náruči mrštný Nakamura. Soupeř se nestihl zformovat a naši toho využili k rychlému protiútoku. Hottek před Václavíkem přihrál Lexovi, pro něhož nebyl problém zakončit prakticky do prázdné brány.

Do druhého poločasu udělali hosté hned tři změny v sestavě. Vytvořili si i brankové příležitosti, ale jejich snažení končilo na střelecké neschopnosti. V 65. předvedl ukázkové nůžky Hromádko. Jenže ani ty Nakamuru nezaskočily. Slávisté si už nenechali body vzít a převážně kontrolovali hru.

Do konce sezóny už zbývají jenom tři střetnutí. Na to příští zajíždíme do Karlových Varů.

„Dnešní utkání bylo již třetí v tomto týdnu a na obou mužstvech byl znát úbytek fyzických sil. Oba týmy si ale dokázaly vytvořit hodně gólových příležitostí. Nás znovu podržel brankář Nakamura,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.

Slavia „B“ – Semily 2:0 (2:0)
Branky: 20. Vaněk, 45. Lexa
Sestava Slavie: Nakamura – Zachariáš, Vaněk, Penc (69. Jelínek), Mejzlík – Kratochvíl, Musil, Kreuz, Hottek (76. Ulrich) – Kounovský, Lexa (90. Plašil)
ŽK: Mejzlík, Musil – Kovář
Diváků: 147

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články