Slávisté polykají kilometry na běžkách | SK Slavia Praha
Více

Slávisté polykají kilometry na běžkách

ŠPINDLERůV MLÝN – Kondiční soustředění Slavie na Švýcarské boudě v Krkonoších je v plném proudu. Fotbalisté našli v horách v nadmořské výšce osm set dvacet metrů ideální sněhové podmínky, první den vyrazili na běžky a do tělocvičny na basketbal.
ŠPINDLERůV MLÝN – Kondiční soustředění Slavie na Švýcarské boudě v Krkonoších je v plném proudu. Fotbalisté našli v horách v nadmořské výšce osm set dvacet metrů ideální sněhové podmínky, první den vyrazili na běžky a do tělocvičny na basketbal.

Kondiční trénink zaplnil i úterní program – větší skupina vedená Markem Suchým, Erichem Brabcem a dalšími dobrými lyžaři vyrazila na Mísečky, úterní dávka byla o deset kilometrů delší. Menší skupina vyrazila do Vrchlabí na spinning, mezi nimi i nelyžař Mickael Tavares.

Je úterý devět hodin ráno. Před Švýcarskou boudou se fotbalisté rozdělili na dvě skupinky. S teniskami a ručníkem nasedla do mikrobusu skupinka nelyžařů.

Také jejich nohy čekaly kilometry – ale na kolech v tělocvičně. Do mikrobusu směr Vrchlabí nasedli Vladimír Šmicer, Matej Krajčík, Michal Vorel, Michal Švec, Martin Latka, Goče Toleski, František Dřížďal, Milan Ivana, Mickael Tavares a Theodor Gebre Selassie.

Druhou skupinku čekalo devětadvacet kilometrů běhu na lyžích. Marek Suchý, Ladislav Volešák, Jakub Diviš, Erich Brabec, David Hubáček, Ondřej Šourek, Zdeněk Šenkeřík, Daniel Pudil, Tomáš Jablonský, David Kalivoda, Josef Kubásek a Marek Jarolím obklopili kondičního trenéra Jana Netschera, který vysvětloval hráčům, jak si správně namazat běžky.

„Hoši, kdo dával pozor, tak mi to pak vysvětlí,“ halekal na své spoluhráče Erich Brabec, který se raději věnoval ranní rozcvičce. Role instruktora se ujal Jakub Diviš, který ochotně vysvětloval techniku správného mazání a zároveň kroužil po skluznicích voskem.

Hráči, kteří si už své lyže připravili, se začali protahovat. „Kde je vosk?“ zaznělo z hloučku, který ještě neměl namazáno.

„Voldo, vyndej ho z té kapsy,“ odhadl někdo správně vtípek Ladislava Volešáka. „Šenky, tu rozcvičku pořádně,“ vybídl Zdeňka Šenkeříka trenér Karel Jarolím, který přišel své svěřence před cestou pořádně zkontrolovat

„Nezapomeňte si sporttester, vosk, gel a tyčinku,“ připomněl jim ještě před výpravou. Poslední údaje dodal kondiční trenér Jan Netscher. Každý hráč si ještě musel zjistit svoji tepovou frekvenci. Poté hráči vyšlapali zhruba tři sta metrů do kopce, připevnili si běžky a vyrazili kroužit do zasněžené krajiny okolo Míseček.

Běh na lyžích si nenechali ujít ani trenéři Pavel Řehák a Karel Jarolím. Ten opustil Švýcarskou boudu jako poslední. Společně s doktorem Petrem Krejčím ml. vyrazili na běžkařské trasy na sněžném skútru.

Zhruba po dvou a půl hodinách se hráči-běžkaři vrátili zpět na základnu. „Trochu to v nohách cítím. Sníh byl měkký, takže na běžky to moc ideální nebylo,“ řekl krátce po návratu jeden z vášnivých lyžařů Ladislav Volešák. „Mně se ta trasa líbila, lyžuju odmalička,“ přidal se další zdatný běžkař Marek Suchý. „Ale raději mám bruslení než klasiku,“ prozradil.

Odpoledne čeká hráče program v tělocvičně. Kilometrů na běžkách a krás horského prostředí si budou hráči na Švýcarské boudě užívat do pondělka.

Na kondiční přípravě na horách chybějí Petr Janda a Dušan Švento, kteří rehabilitují s operovanými koleny v Bratislavě. Martin Vaniak má zápal plic. Gaúcho a Michel Costa se připravují s B-mužstvem. Tijani Belaid míří s tuniskou reprezentací na mistrovství Afriky. Jan Blažek se stále potýká s virózou.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články