Pravidla turnaje Fortuna Víkend šampionů | SK Slavia Praha
Více

Pravidla turnaje Fortuna Víkend šampionů

Pokud chcete sledovat turnaj Fortuna Víkend šampionů se všemi potřebnými informacemi, přečtěte si jeho pravidla!

Pokud chcete sledovat turnaj Fortuna Víkend šampionů se všemi potřebnými informacemi, přečtěte si jeho pravidla!

Hrací systém
Osm zúčastněných týmů je rozděleno do dvou skupin. Nejprve se střetnou v rámci skupiny každý s každým, druhý hrací den potom systémem play off o postup do finále a celkové umístění. Všechny zápasy turnaje se hrají na 2x15 minut hrubého času.

Počet hráčů
Mužstvo tvoří maximálně 22 hráčů, z nichž se na hřišti současně pohybuje 6 hráčů (pět hráčů v poli a jeden brankář). „Letmé střídání“ je povoleno, ale pouze před vlastní lavičkou (na boku hřiště na vlastní polovině hřiště).

Hřiště
Hraje se na umělém trávníku třetí generace se vsypem ekologického granulátu o rozměrech 48m x 24m, který je ohraničen mantinely. Branky jsou 5 m široké a 2 m vysoké. Místo pro zahrání pokutového kopu je vzdáleno 9 m od středu branky.

Hrací doba
Hrací doba činí 2 x 15 minut. Čas se v průběhu zápasu obvykle nezastavuje. Zastavení času je v případě závažných okolností (zranění a pod..) plně v kompetenci rozhodčího.

Pořadí v tabulce postupový klíč
Pokud mají po ukončení soutěže dvě nebo více družstev stejný počet bodů, rozhoduje o jejich pořadí v tabulce větší počet bodů získaný ve vzájemných utkáních. Jestliže je stejný, rozhoduje nejdříve lepší brankový rozdíl ze vzájemných utkání a posléze větší počet branek vstřelený ve vzájemných utkáních. Pokud ani tato kritéria nerozhodnou, rozhodne lepší brankový rozdíl ze všech utkání v soutěži a je- li i ten stejný, zaujme vyšší pořadí v tabulce to družstvo, které vstřelilo v celé soutěži více branek. Nelze –li rozhodnout ani podle tohoto kritéria, rozhodne o pořadí v tabulce los.

Rozhodnutí zápasu střílením pokutových kopů
Pokud v zápasech druhého hracího dne turnaje nedojde k rozhodnutí v normální hrací době, rozhodne o postupujících nebo celkovém pořadí rozstřel ze značky pokutového kopu. Každé mužstvo kope tři penalty, pokud se nerozhone, další penalty se střílejí střídavě po jednom oba týmy, kopat mohou i hráči, kteří už stříleli.

Napomenutí a vyloučení
Rozhodčí může hráče za hrubý přestupek proti pravidlům vyloučit ze hry na dvě minuty napomenutím žlutou kartou. Napomenutý hráč je vykázán na hráčskou lavici a jeho družstvo pokračuje v zápase v oslabení. Pokud v době oslabení vstřelí soupeř branku, zbytek trestu se ruší. Za obzvlášť hrubý přestupek proti pravidlům potrestá rozhodčí hráče vyloučením na čtyři minuty napomenutím červenou kartou. Napomenutý hráč je vykázán do šatny a o jeho dalším působení v turnaji rozhodne řídící komise. Jeho družstvo pokračuje v zápase v oslabení, trest se neruší ani v případě, kdy soupeř dosáhne branky. Počet hráčů jednoho družstva na hřišti nesmí být nižší než čtyři. V případě nahromadění většího počtu trestů mají tresty odkladný účinek, podobně jako v ledním hokeji.

Prize money
První čtyři týmy v turnaji si rozdělí částku 1.000.000,- Kč a to následujícím způsobem: 1.místo 500.000,- Kč 2. místo 250.000,- Kč 3.místo 150.000,- Kč 4. místo 100.000,- Kč

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články