Béčko remizovalo s Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Béčko remizovalo s Budějovicemi

V předehrávce 34. kola ČFL se naše juniorka utkala s rezervou Českých Budějovic. Sestupem ohrožení Jihočeši nastoupili posílení o sedm fotbalistů áčka. Přesto s nimi mladí slávisté dokázali držet krok a vypracovali si i několik šancí.

Po úvodním oťukávání se do první příležitosti dostali domácí. V 16. prodloužil Krejča centr z pravé strany na Latku a talentovaný útočník napálil z blízkosti břevno. Českobudějovičtí se snažili ohrozit Kožáčikovu bránu ze vzduchu, jejich hlavičkovým pokusům však scházela přesnost. Ve 31. vystrčila růžky i Slavia. Bošanský vypálil po zpětném pasu Kalivody do gólmana Koláře. Ve 39. Kratochvíl zprava přihrál před pokutové území Kalivodovi, ten si narazil s Bošanským, ale deset metrů před brankářem poslal balón do pravé tyče.Ve 44. musel Kozáčik hasit nebezpečí před Vyskočem, který se po spolupráci s Latkou objevil na malém vápně.

Druhá půle připomínala první čtvrthodinku. Mužstva dobře bránila. Hra se zrychlila až dvacet minut před koncem. Nejprve Lexa protáhl Koláře z dvaceti metrů nepříliš razantní střelou. Budějovice ještě dvakrát mířily mimo. Nejprve po nahrávce od Klinky ve slibné pozici uvnitř šestnáctky Krejča. Následovně Ludačka z osmnácti metrů. V 84. jsme mohli strhnout vítězství na svoji stranu. Kreuz vyslal středem Kalivodu. Technický hráč přešel přes dva protivníky, na přesnější zakončení mu však scházelo více sil a minul.

Po dvou úspěšných výjezdech se v příštím kole střetneme doma se Semily.

„Přestože České Budějovice nastoupily posílené o řadu hráčů A-mužstva, domnívám se, že je remíza zasloužená. V závěru jsme dokonce mohli rozhodnout utkání v náš prospěch, kdybychom lépe řešili brejkové situace,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.

České Budějovice „B“ – Slavia „B“ 0:0
Sestava Slavie: Kozáčik – Zachariáš, Vaněk, Penc, Mejzlík (30. Kounovský) – Kratochvíl, Musil, Kreuz, Hottek (76. Kotrba) – Kalivoda, Bošanský (55. Lexa)

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články