Beránkovi hoši jdou do finále! | SK Slavia Praha
Více

Beránkovi hoši jdou do finále!

Na ME 21 ve Švýcarsku má naše reprezentace jednu jistotu: přiveze minimálně stříbrnou medaili. V sobotu večer totiž lvíčata přešla přes silnou Itálii a ve finále na ně čeká Francie. „Je to velmi příjemný pocit, zvlášť po tak dramatickém zápase,“ pochvaloval si náš kouč Miroslav Beránek, který zároveň trénuje české mladíky.

Národní tým vedl nad Italy od první minuty, v poslední desetiminutovce zvýšil na 2:0 a zdálo se, že je rozhodnuto. „Jenže já si to nemyslel. Ale stejně tak jsem si nemyslel, že jsme dole, když soupeř vyrovnal,“ připomněl Beránek infarktový závěr, ve kterém jeho svěřenci ztratili dvoubrankový náskok a začínalo se znova.

Prodloužení dopadlo dobře, Pospíšil v deváté minutě nastaveného času poslal protivníka do kolen. „Burcovali jsme kluky, přesvědčovali je, že na postup mají. Podařilo se nám je dostat z útlumu a oni dovedli střetnutí do vítězného konce,“ přibližoval trenér taktické pokyny.

Vítězství je podle Beránka zasloužené. „Zcela určitě. Po celé utkání jsme byli lepší, měli jsme i víc brankových příležitostí,“ je přesvědčen.

Ve finále narazí ‘repre‘ v úterý na Francii, se kterou Češi v základní skupině prohráli 0:2. „Věřím, že se takový výsledek nebude opakovat. Šance jsou vyrovnané. Uděláme vše pro to, abychom poslední krok zvládli,“ burcuje.

Trenér, jenž si na mistrovství odvezl i čtyři slávisty – Vachouška, Hrdličku, Skácela a Pitáka – se neobává, že by fotbalisty mohla zmáhat únava. „Pozoroval jsem ji v úvodu turnaje. Proto jsme také mančaft prostřídali. Hodně nám pomohly tři dny volna po duelech ve skupině, dali jsme se dohromady, fyzicky i psychicky,“ uzavírá.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články