Skácel: Máme na postup | SK Slavia Praha
Více

Skácel: Máme na postup

Fotbalovou jednadvacítku čeká v sobotu klíčový duel. Ve Švýcarsku se s Itálii popere o finále mistrovství Evropy. V národním týmu máme pět zástupců – kouče Miroslava Beránka a fotbalisty Tomáše Hrdličku, Karla Pitáka, Štěpána Vachouška a Rudolfa Skácela. Posledně jmenovaný nám ve čtvrtek večer telefonoval své dojmy. „První krok jsme už udělali – postoupili ze skupiny. Takže jsme zatím spokojení. Výkony asi nebyly optimální, ale jdeme dál a to je hlavní,“ je přesvědčený.

Lvíčata neměla cestu do semifinále lehkou. První utkání s Francií prohrála a musela nutně bodovat. „Vyříkali jsme si to, uvědomovali jsme si, že se musíme zlepšit. Věděli jsme ale, že na postup máme a že se ještě nic neděje,“ vrátil se Skácel k nevydařenému střetnutí, po kterém Beránkovi svěřenci urvali s Belgií a Řeckem důležité čtyři body, jež jednadvacítku posunuly do vyřazovacích bojů.

V posledním vystoupení ve skupině narazila parta českých mladíků na Řecko (1:1). „Francie vedla nad Belgií, takže na postup stačila plichta. Kdyby nám ale Řekové dali gól, jeli bychom domů. Na druhou stranu jsme měli závěr v rukou, takže nervozita nebyla,“ svěřoval se záložník. K semifinále podotkl: „Šance jsou vyrovnané, když budeme hrát dobře zezadu a na brejky, máme na to. Věřím, že uspějeme.“

Náročnou klubovou sezónu Skácel v nohách cítí. „Hráli jsme ještě domácí pohár, takže samozřejmě unavený jsem. Ale každý vidí svou příležitost a dává do toho všechno. Také nastupují kluci, kteří jsou nejvíc odpočatí, celý mančaft se střídá,“ vysvětluje středopolař, jenž zatím nastoupil ve dvou zápasech. „Proti Belgii byl na mém postu Kobylík,“ upřesňuje.

V mužstvu se setkali slávisté se sparťany, nedávní protivníci z finále Sport 1 CUPu, žádné třenice to však podle Skácela nevyvolává. „Poblahopřáli nám, ale pak jsme to dali stranou. Všichni se soustředí na šampionát,“ uzavírá.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články