Béčko zvítězilo nad juniorkou Teplic | SK Slavia Praha
Více

Béčko zvítězilo nad juniorkou Teplic

Ve 27. kole jsme přivítali v tabulce osmou rezervu Teplic, která před týdnem snadno přehrála béčko Liberce 4:0.

V prvním poločase se přes snahu obou týmů mnoho vyložených šancí neurodilo. Už ve 3. musel daleko vyběhnout Nakamura, aby skluzem odkopl před dotírajícími útočníky. V 11. rozehrával z třiceti metrů Kratochvíl, jenže Kounovského hlavička šla do náruče brankáře Koláře. Hráčům se nedařilo proniknout do šestnáctky, zkoušeli tedy štěstí z dálky. V 18. prověřil Koláře přízemní střelou ze střední vzádlenosti Kreuz. Ve 28. se uvolnil na pravé straně Kalivoda, přes Hottka přenesl balón na Kreuze. Jeho pokus skončil opět jen v náručí Koláře. Ve 34. založil rychý protiútok Mejzlík, jehož přihrávku prodloužil ve vápně Bošanský na Kounovského. Ten z blízkosti mířil vysoko nad. Stejně skončil i Hottkův volej po centru Musila. Ke konci jsme mohli i inkasovat. Zachariášův odkop zblokoval Kuričaj. Naštěstí našel místo Obrtlíka našeho Vaňka.

V 53. přišel tentokrát na své půli o míč Vaněk. Obrtlík byl ovšem příliš zbrklý a netrefil bránu. V 58. se zleva do pokutového území probíjel Hottek. Nahrál Kalivodovi a mladý záložník z po zemi propálil vše co mu stálo v cestě. V 64. se po pasu z hloubi pole dostal až před brankáře Kalivoda. Jeho první pokus vytěsnil gólman, druhý šel mimo. O minutu později nasadil Hottek Karlíkovi „jesličky“ a z úhlu protáhl Koláře. Hottek byl při chuti a zkoušel se prosadit i z větší vzdálenosti. Z šestnácti metrů vypálil metr nad pravou spojnici. Hottek se nakonec dočkal. V 78. si na pravé straně obešel soupeře Kalivoda. Předložil Musilovi, tomu se ale nepodařilo vystřelit. Místo něj tak učinil Hottek a výstavní rána vymetla šibenici. Výsledek stačil ještě v 81. po standardní situaci zkorigovat hlavičkou Kosejk. Hosté vrhli všechny své síly do útoku. To se jim málem vymstilo, když šli naši fotbalisté tři na dva. Kreuze musel zastavit faulem až Kollár za cenu červené karty. V závěru si už slávisté výsledek s přehledem pohlídali.

„Narazili jsme na mužstvo, které je věkově složené podobně jako naše. V jeho hře převládá bojovnost a nasazení. Myslím, že kromě úvodu, který byl příliš vlažný, a úplného závěru, kdy nás soupeř zatlačil díky standardním situacím, jsme měli hru pod kontrolou,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.
V příštím kole zajíždíme do druhých Prachatic.

Slavia „B" - Teplice „B" 2:1 (0:0)
Branky: 58. Kalivoda, 78. Hottek – 81. Kosejk
Sestava Slavie: Nakamura - Kratochvíl, Vaněk, Zachariáš, Mejzlík - Kalivoda (90. Lexa), Musil, Kreuz, Hottek (86. Jungman) - Bošanský, Kounovský (59. Jelínek)
ŽK: Kreuz, Jelínek - Salák
Diváků: 174

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články