Stibůrka překvapilo, kolik dostal přležitostí | SK Slavia Praha
Více

Stibůrka překvapilo, kolik dostal přležitostí

Sezóna je za námi. Několik slávistů se věnuje reprezentačním povinostem, ostatní si užívají dovolené. Volno má i záložník Filip Stibůrek, jeden z jarních ‚juniorkových‘ objevů trenéra Miroslava Beránka. „Co dělám? Jsem na návštěvě u tety v Benešově. Chtěl jsem si v pátek vyzvednout řidičák, ale vybral jsem si samozřejmě den, kdy tam nikdo není,“ smál se do telefonu.

Bezmála deset minut si zahrál Stibůrek ve finále Poháru ČMFS a statistika tedy zaznamenala i jeho jméno. „Pocit je to pěkný, radost jsem samozřejmě měl. Ale jiný zážitek mají určitě kluci, kteří odkopali mnohem víc než já,“ říká. „Ne, na hřišti jsem nervózní nebyl. Neklidný jsme na lavičce nebo v hledišti. Když nastoupím, spadne to ze mě,“ dodává ke svému prvnímu derby.

S podrobnostmi z oslav se třiadvacetiletý středopolař příliš dělit nechtěl. „Abych na někoho něco neprozradil. Ale ne, bylo to v pohodě. Šli jsme do jedné hospůdky, žádné výstřednosti se neděly. A ještě teď ve čtvrtek jsme jeli do Hustopečí na Moravě na nějaký přátelák,“ svěřuje se. Sestava byla silně kombinovaná. „Zahráli si i řidič našeho autobusu, fyzioterapeut Eda Uhlík a asistent Pavel Trávník. Vyhráli jsme 9:3,“ hlásí další úspěch červenobílých borců.

Pak zvážní a pustí se do hodnocení skončeného ročníku. „Zkazili jsme podzim. Ale říká se: konec dobrý, všechno dobré. Jsme v Evropě a to byl jarní cíl. V klíčovém duelu se podařilo porazit Spartu, takže snad jsou lidé spokojení,“ přemítá Stibůrek, který v prvním mužstvu debutoval ve 23. kole na Synotu a od kouče dostal ještě několik příležitostí. „Upřímně řečeno, nečekal jsem, že si zahraju tolikrát. Spíš jsem myslel, že si Gedeon odsedí karty a vrátím se do béčka nebo budu jen střídat,“ pochvaluje si.

Šance prosadit se do kádru i pro další měsíce je podle Stibůrka otevřená. „Na začátku přípravy se nás sejde hodně, spousta fotbalistů je na hostování. Pak se to začíná tříbit. Záleží taky na zdraví. Ale snad dopadu dobře,“ přeje si.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články