Chyběla jenom vítězná branka | SK Slavia Praha
Více

Chyběla jenom vítězná branka

PRAHA – Slávistické béčko v neděli dopoledne remizovalo s rezervou Mladé Boleslavi, když zejména ve druhém poločase mělo převahu, střelec vítězné branky se ale nakonec nenašel. Z kádru áčka hráli Costa a Gaúcho, stoper Gabriel se připojil k áčku, které bude hrát v podvečer na Bohemians 1905.
PRAHA – Slávistické béčko v neděli dopoledne remizovalo s rezervou Mladé Boleslavi, když zejména ve druhém poločase mělo převahu, střelec vítězné branky se ale nakonec nenašel. Z kádru áčka hráli Costa a Gaúcho, stoper Gabriel se připojil k áčku, které bude hrát v podvečer na Bohemians 1905.

Stoperská dvojice dostala nové složení, kapitán Kobler společně s Markem ale svoji úlohu zvládli. V úvodu slávisté měli první příležitost, Kobler hlavičkoval po centru Costy, na druhé straně se v nadějné pozici octl Brezinský, ale mířil hlavou nad břevno.


V 38. minutě vytáhl střelu Sedláčka Diviš pravou rukou vedle pravé tyče, Schubert nemířil přesně, tím ale aktivita hostů skončila.


Po přestávce měli blíže k brance slávisté, zejména po rohových kopech a standardkách Kovaříka. V 57. minutě mířil mezi tyče hezkou střelou Vagrčka, ale Šeda vyrazil míč na rohový kop, ještě v téže minutě Gaúcho hlavou těsně minul.


Brazilec pak o pět minut později ještě těsně nedosáhl na další pěkný centr Helda. Na druhé straně ještě před svým vystřídáním Nečas nešetrně vletěl do gólmana Diviše.


Největší šanci měli nakonec slávisté pět minut před koncem. Gaúcho rozehrával přímý kop, jeho střelu po zemi srazila obrana k Dvořákovi, jehož prudkou ránu vytěsnil Šeda na břevno své branky.


„Do utkání jsme vstoupili dobře, vytvořili jsme si šance, ale neproměnili jsme je. V závěru první půle byl soupeř lepší, po přestávce jsme ale převzali iniciativu, měli další příležitosti, bohužel vítězná branka nepřišla," uvedl pro náš web trenér Daniel Šmejkal, který za výkon pochválil novou stoperskou dvojici.


Slavia B – Mladá Boleslav B 0:0

Slavia B: Diviš – Held, Kobler, Marek, Švamberg – Pich (46. Černý), Vagrčka, Costa, Kovařík – Dvořák, Gaúcho

Mladá Boleslav B: Šeda – Kalíšek, Mrvík, Brezinský, Horák – Vaněček (90. Dytrt), Svoboda, Vajgl, Sedláček – Schubert (88. Vizingr), Nečas (70. Fabián)

Rozhodčí: Navara – Šedivka, Pospíšil

Diváci:129

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články