Juniorka přivezla bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka přivezla bod

Ve 26. kole zajížděla naše juniorka na hřiště šestého Slovanu Varnsdorf.

Domácí trápila od začátku utkání špatná koncovka. Hlavičky Obrtlíka po pasech Sládečka z 11., 15. a 23. minuty mířily dva až tři metry mimo Kozáčikovu bránu. Pak jsme se osmělili i my. Ve 24. nahrál Mejzlík na levý kraj šestnáctky Kounovskému. Ten se uvolnil a nacentroval do malého vápna. Tam si šikovně ze zálohy naběhl Kreuz a sklepl míč do sítě. Kounovský byl při chuti. O minutu později ze stejného místa hledal Kalivodu, tomu scházel větší důraz. Slovan ještě několikrát protáhl Kozáčika střelami z větší vzdálenosti. Zvláště po signálu Sitarčíka s Leitnerem z dvaceti metrů těsně před odchodem do kabin.

Už během prvních minut druhé půle naznačovali žlutomodří odhodlání srovnat nepříznivé skóre. Přesto většina šancí opět troskotala na neschopnosti zamířit mezi tyče. V 52. po rohovém kopu ve skrumáži vysoko přestřelil Obrtlík. Slávisté se dostávali do protiútoků. V 60. se obtočil Kounovský kolem Leitnera, přihrál Bošanskému. Náš útočník však z úhlu minul. Chvíli na to si oba fotbalisté spolupráci zopakovali. Tentokrát skončil Bošanského pokus z patnácti metrů nad břevnem. V 69. hlavičkoval z rohu těsně vedle Šmalcl. Bošanský měl další příležitost po faulu na Kalivodu, kdy ve výhodě pouze nastřelil gólmana. V 74. našel Hottek Kalivodu, který tísněn obráncem zakončení uspěchal. V závěrečné čtvrthodině si dokázal Varnsdorf vynutit obrovský tlak. Našim hráčům se nedařilo uklidnit hru. V 83. vytlačil Sitarčíkovu ránu zprava Kozáčik. V 86. nás znovu podržel slovenský dorostenec, když zneškodnil hlavičku Leitnera. Soupeř se nakonec vyrovnání přece jen dočkal. Hrála se již čtvrtá minuta nastavení. Na rohový kop si naběhl i brankář Hradiský. Centr se odrazil na pravou stranu pokutového území, kde se objevil Just a přízemní ranou rozjásal publikum.

V sobotu se střetneme na domácí půdě od 10.15 s rezervou Teplic.

„Přestože má Varnsdorf ze všech mužstev ČFL nejlepší bilanci na domácím hřišti, byli jsme přesvědčeni o tom, že můžeme uspět. Nakonec nás od vítězství dělily pouze vteřiny či lepší řešení při samostatných nájezdech Bošanského a Kalivody ve druhém poločase. I bod je vzhledem ke kvalitě soupeře úspěchem. Hráče bych chtěl pochválit za výkon. Hráli na hranici svých možností,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Slovan Varnsdorf – Slavia „B“ 1:1 (0:1), neděle 12.5.
Branky: 90. Just – 24. Kreuz
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Vaněk, Penc(71. Zachariáš), Mejzlík – Jelínek(24. Hottek), Musil(90. Dubský), Kreuz, Kounovský – Kalivoda, Bošanský
ŽK: Urbánek, Leither, Hyka – Kreuz, Hottek

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články