Před osmadvaceti lety se radovali slávisté | SK Slavia Praha
Více

Před osmadvaceti lety se radovali slávisté

Pondělní duel Sparty a Slavie není jediným derby tradičních rivalů, kdy se hrálo o domácí pohár. Proti letenským jsme nastoupili například 16. května 1974. Na hřiště v Edenu tehdy naši fotbalisté vyběhli před sedmi tisíci diváky k prvnímu utkání finálového klání (tehdy se hrálo na dva zápasy). Za sešívané nastoupili například Cipro, Zlámal či Dušan Herda.
Utkání nemělo favorita, Slavia byla v lize čtvrtá, Sparta šestá, navíc oběma celkům scházely opory, červenobílým Klimeš, letenským Bohouš Veselý. Po remíze 1:1 (Segmüller – Migas) se 23.5. konala odveta; přihlíželo deset tisíc fanoušků. Domácí hráli v tradičních rudých dresech, slávisté překvapivě v bílé barvě. Skóre se měnilo ve druhé půli – B. Veselý strhl vedení na stranu Sparty. Pak však nadešly velké chvíle hostů – Segmüller, Klimeš a F. Veselý otočili výsledek a zajistili tak svému mužstvu trofej.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články