Jste dvanáctým hráčem, vzkazuje Gedeon slávistům | SK Slavia Praha
Více

Jste dvanáctým hráčem, vzkazuje Gedeon slávistům

Fanoušci už odpočítávají hodiny do výkopu finále Poháru ČMFS mezi Spartou a Slavií. A s nimi i záložník Patrik Gedeon, který bude přímým aktérem 255. derby pražských ‘S’. „Oba celky svůj cíl splnily už v lize. My však chceme určitě vyhrát,“ říká odhodlaně.

Kdo je podle vás favoritem?
„Derby favorita nemá. Oběma týmům se začalo v posledních utkáních dařit. Bude to vyrovnané, šance vidím padesát na padesát.“

Jaká je nálada v mužstvu?
„Kdyby byla pesimistická, bylo by to hodně špatné. Je výborná, na tréninku se vtipkuje. Tak, jak to má být.“

Budete hrát uvolněněji, když máme Evropu jistou?
„Kdyby pondělní zápas rozhodoval o všem, hrálo by se nám hůř. Myslím, že nebudeme křečovití a že se lidi budou bavit. Nic nevypustíme, rádi bychom pozvedli pohár nad hlavu. Napravili bychom tak nepříliš vydařenou sezónu.“

Nepočítáme-li „přípravná“ derby ve Františkových Lázních, nastoupíte proti letenským podruhé. Jak vnímáte atmosféru střetnutí?
„Jsem tady skoro rok, je ze mě slávista a uspět proti Spartě pro mě moc znamená. Už jsem do toho prostě spadl. Byl bych rád, kdyby přišlo co nejvíc fandů, teď naposledy proti Viktorce ukázali, že nám můžou pomoct. Jsou dvanáctým hráčem.“

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články