Beránek: Se Spartou jsme letos neprohráli a nechceme ani v pondělí! | SK Slavia Praha
Více

Beránek: Se Spartou jsme letos neprohráli a nechceme ani v pondělí!

Vyvrcholení letošní sezóny se rychle blíží. Ve finále domácího poháru na sebe narazí dva největší a nejpopulárnější české kluby. O trofej spolu budou bojovat Slavia se Spartou. „Oba týmy chtějí vyhrát. A vzhledem k tomu, že se snaží hrát fotbal bez faulů, věřím, že zápas bude korektní,“ prohlásil dnes na tiskové konferenci v hotelu Praha náš trenér Miroslav Beránek.

Slavia nenastoupí do utkání v nejsilnější sestavě. „Šilhavý má natržené vazy v koleni a bude mimo nejméně šest týdnů. Sankovič se připravuje se slovinským národním týmem na Mistrovství světa. Připraveni nebudou ani Suchopárek s Müllerem. V obraně máme zkrátka určité problémy, drobné potíže má i Hrdlička, ale snad se dá do pořádku,“ vypočítával kouč absence.

Poslední střetnutí jsme hráli v pátek, naši hráči měli tedy jen dva dny na obnovu sil. „Volno nebylo, trénujeme v sobotu i v neděli. Podmínky jsou pro obě mužstva stejná, záleží na jednotlivých fotbalistech, jak se s krátkou regenerační dobou vypořádají,“ má Beránek jasno.

Třicáté ligové kolo rozhodlo o naší účasti v Poháru UEFA. Letenští mají zase jistotu předkola Ligy mistrů. Podle trenéra sešívaných však pondělní duel náboj neztratil. „Se Spartou jsme letos ještě neprohráli a chceme to dodržet,“ říká odhodlaně.

Za nerozhodného stavu po vypršení normální hrací doby se bude prodlužovat 2x15 minut s pravidlem zlatého gólu. Jestliže se nerozhodne ani v nastavení, přijdou na řadu penalty. „S jejich tréninkem mám špatné zkušenosti, jednou se mi zranil klíčový hráč. Samozřejmě si je vyzkoušíme, ale tyhle situace stejně natrénovat nelze, psychický stav hráčů je při ostrém rozstřelu úplně jiný,“ myslí si Beránek.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články