Vachoušek: Domácí pohár je velké lákadlo | SK Slavia Praha
Více

Vachoušek: Domácí pohár je velké lákadlo

Vybojovat Pohár UEFA pomáhal i Štěpán Vachoušek, který si proti Žižkovu zahrál přes padesát minut. Dnes si užíval vítězného pocitu. „Je super, že se příští ročník podíváme do Evropy, navíc jsme rozhodli o tom, kdo skončí první, druhý a třetí. Jsem rád, že jsme k tomu přispěli,“ usmíval se.

Nad případnými protivníky v pohárových bitvách zatím nepřemýšlí. „To je hrozně daleko. Nevím, na úvod by bylo lepší dostat někoho lehčího, teprve potom soupeře, který má jméno,“ uvažuje útočník, který ještě za Teplice nastupoval v bitvách proti Dortmundu, Ferencvároši a Malorce.

Pak se pustí do hodnocení pátečního malého derby. „Co rozhodlo? Že jsme se Viktorce vyrovnali v nasazení a bojovnosti. A samozřejmě kýžený gól. Věřil jsem, že ho dáme. A taky jsem věděl, že rozhodne jediná branka.“

Statistika utkání vypovídá o tvrdém souboji, žižkovští si vykoledovali osm žlutých karet. „Čekal jsem, že už někdo dostane červenou. Bylo to sice docela ostré, ale celkově se podle mě hrálo férově,“ podotýká Vachoušek.

Po úspěšném duelu žádná oslava nenásledovala. „Nebyl čas, slavit můžeme až po sezóně. Teď by bylo skvělé vyhrát domácí pohár. S hodnocením bych počkal na pondělí. UEFU sice máme, ale zvítězit ve finále chceme.“

Podle Vachouška není primát ve Sport 1 Cupu nereálný. „Bude to zajímavé, proti Spartě se nehraje každý den. Sice nám o nic nejde, ale zvednout pohár nad hlavu je velké lákadlo. Myslím, že jsme na tom psychicky líp, můžeme klidně vyhrát dva tři nula. Ale taky prohrát,“ přemítá útočník, který se hodlá vymáčknout z posledních sil. „Sezóna je hodně dlouhá, odehrál jsem moc zápasů. Za Teplice, Slavii a nároďák. Teď chci ještě zvládnout finále a pak mistrovství Evropy jednadvacítek,“ uzavírá.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články