Skácel: Ostatní nás nezajímají, soustředíme se na sebe | SK Slavia Praha
Více

Skácel: Ostatní nás nezajímají, soustředíme se na sebe

Slavia se připravuje na náročné dny. V samém závěru sezóny hrajeme o všechno – nejdříve se v pátek utkáme v posledním ligovém kole se Žižkovem a hned v pondělí ve finále poháru se Spartou. „Oba zápasy jsou moc důležité, bude se podle nich hodnotit celý ročník,“ říká záložník Rudolf Skácel.

Sešívaní mohou zítra rozhodnout o osudu hned několika mužstev, situace v tabulce je nadmíru zamotaná. „My jsme však pátí a chceme poskočit o příčku výš, kde budeme mít jistotu předkola Poháru UEFA. Ostatní mě nezajímají, můžeme ovlivnit boj o titul, ale soustředíme se na sebe a čtvrtý flek. Ve finále domácího poháru bychom byli klidnější,“ svěřuje se.

Slávisté chtějí Viktorku porazit. To by ovšem znamenalo zlepšit neplodnou koncovku – v minulých dvou utkáních jsme nevstřelili gól. „Je to pravda, už je musíme začít dávat. Bohužel nám to vepředu přestalo šlapat. Přes týden jsme si některé situace rozebrali, doufám, že nám to podaří zítra zlomit,“ tvrdí Skácel s nadějí v hlase.

Pak pochválí defenzivní činnost. „Alespoň nás může těšit, že dobře bráníme a branky nedostáváme. Je to vizitka celého týmu, dozadu nám to jde. Když to skloubíme s kvalitním útokem, bude to ideální,“ uvědomuje si.

K pátečnímu soupeři podotýká: „Žižkov pečlivě brání, bude spoléhat na brejky a na nebezpečné standardky. Měli bychom se vyvarovat zbytečných faulů,“ upozorňuje. „Musíme na ně vlítnout, chceme uspět. Uděláme pro to maximum,“ slibuje mladý středopolař.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články