V Olomouci remíza | SK Slavia Praha
Více

V Olomouci remíza

V předposledním ligovém kole jsme na Andrově stadiónu uhráli bod a udrželi jarní neporazitelnost na hřištích soupeřů. Oproti zápasu s Příbramí jsme podali lepší výkon a vypracovali si i víc šancí, gól nám ale nebyl souzen.

Jak to viděl náš trenér
„Chtěli jsme dohnat body, které jsme ztratili domácí remízou s Marilou. Myslím, že jsme měli k vítězství blíž než minule. Náš problém se však jmenuje koncovka, když se netrefíme, nemůžeme vyhrát. Chybí nám klid, máme mladé mužstvo. Můžu být spokojen s defenzívou, ale celkově spokojen nejsem, nevyhráli jsme,“ uvedl Miroslav Beránek. Ke změnám v sestavě podotkl: „Pitáka s Vachouškem jsem nepostavil od začátku proto, že posledně nehráli dobře a zdáli se mi unavení, což se potvrdilo i dnes, jejich výkon nebyl optimální.“

Jak to viděl trenér hostů
„Na dnešní fotbal se musíme podívat bez růžových brýlí. Slavia měla víc vyložených příležitostí. Náš cíl byl neinkasovat, soupeř podává na jaře dobré výkony. Plichtu, kterou jsme uhráli, beru, pro mé svěřence bylo utkání velmi těžké,“ vrátil se k duelu Bohumil Páník.

Jak to viděli naši hráči
Nejblíže ke gólu měl Tomáš Šilhavý, který čtvrthodinu před koncem trefil tyč. „Byl jsem asi metr ve vápně, nebyla to moc velká rána, Vaniak ji ale neviděl. Škoda, mohla to být moje první ligová branka. Takhle jsem se akorát chytl za hlavu a běžel zpátky, Olomouc šla do brejku,“ svěřoval se náš obránce. Pak se dal do hodnocení střetnutí. „Potřebovali jsme vyhrát, nepovedlo se, zkomplikovali jsme si to. Teď nás čekají dva zápasy, ve kterých můžeme napravit, co se nepovedlo teď. Uděláme pro to maximum,“ sliboval před závěrečným kolem s Viktorií Žižkov a finále poháru se Spartou. Nad utkáním s Hanáky se zamyslel i záložník Richard Dostálek, který se do týmu vrátil po karetním trestu. „Jsme prostě mizerní v zakončení, šance byly, ale ta koncovka. Něco s tím musíme udělat, obrana pracuje spolehlivě, dopředu nám to však nejde,“ mračil se. „Že Bohemka prohrála? O to větší škoda našich remíz, tři body zvenku by znamenaly obrovskou pomoc,“ připomněl stav v tabulce, kde na čtvrté klokany ztrácíme bod. „Zní to možná jako otřepaná fráze, ale teď je důležité, aby nás v závěru přišli podpořit fanoušci,“ dodal. Útočník Štěpán Vachoušek okomentoval vystoupení sešívaných stručně: „Potřebujeme v útoku víc klidu a možná i štěstí. Jsem zklamaný, měli jsme uspět, příležitosti jsme si vypracovali.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články