Juniorka: jasné vítězství | SK Slavia Praha
Více

Juniorka: jasné vítězství

V středeční předehrávce 33. kola jsme přivítali čtrnáctou Chrudim.

Slavisté už od prvních minut diktovali tempo. Pomalá obrana hostů často nestíhala pokrývat naše rychlé technické hráče. Toho nejvíce využíval Švancara. Po několika rohových kopech přicházely i první šance. Ve 20. přistrčil Kalivoda na pravý kraj šestnáctky Švancarovi, jehož přízemní střelu z úhlu však brankář Meller tečoval do zámezí. O tři minuty později Švancara, tentokrát na levém kraji hřiště, obešel dva hráče, míč zavezl do vápna, ale promeškal správný okamžik k zakončení. Ve 26. se probíjel středem do šestnáctky opět exbrněnský útočník, kterého srazil Růžička. Rozhodčí odpískal penaltu. K té se postavil jako správný kapitán Penc a Mellerovi nedal šanci. Švancara byl i u druhého gólu, tentokrát ho sám vstřelil. Ze středu přihrál Knoblochovi, ten zprava nacentroval. Kalivoda na balón nedosáhl, ale u vzdálenější tyče čekal prvně jmenovaný a doklepl za záda zmateného gólmana. Po půlhodince bylo prakticky rozhodnuto, do přestávky jsme ještě rozehrávali pár standardních situací.

Do druhého poločasu udělal trenér Chrudimi dvě změny v sestavě. Obraz hry více ovlivnila vysoká teplota, která ubrala hráčům na aktivitě. Asi nejvážnější ohrožení naší branky přinesla spolupráce Formánka se Šmejbou. Jeho pokus ze čtrnácti metrů šel však vedle pravé tyče. Ve 26. po závaru v šestnáctce hostů nedokázali dopravit míč do sítě Kreuz ani Musil. Dvě minutky nato si Švancara došel pro přetažený centr od Kratochvíla. Kreuz jeho nahrávky ještě nevyužil. Z rohů byl nebezpečný Musil, v 80.trefil hlavou břevno. Pak se dostali ke slovu i střídající hráči. Kreuz vysunul nalevo Kounovsého, ovšem Bošanský na jeho pas nedosáhl. Kreuz si tutéž akci s Kounovským zopakoval v 90., tentokrát ji sám zakončil a slávisté rozvlnili síť potřetí.

V pěti posledních utkáních jsme inkasovali pouze jednou a zaznamenali jedenáct bodů. Dobré výsledky můžeme potvrdit v sobotním střetnutí doma s Čelákovicemi od 10.15.

„Nastoupili jsme výrazně posíleni o fotbalisty A-mužstva, kteří hráli s velkou chutí a pomohli zápas rozhodnout již během prvního poločasu, kdy jsme soupeře jasně přehrávali. Ve druhé půli vzhledem k počasí pokleslo tempo hry, přesto jsme Chrudim nepustili do vážnější akce,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Slavia „B“ – AFK Chrudim 3:0 (2:0)
Branky: 27. Penc (z penalty), 30. Švancara, 90. Kreuz
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Penc, Müller, Mejzlík – Knobloch, Musil, Kuchař, Hottek (83.Kounovský) – Kalivoda (63.Kreuz), Švancara (81.Bošanský)
ŽK: Kuchař, Švancara – Svoboda, Růžička
Diváků: 175

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články