Matej Krajčík si připravil vítězný dárek | SK Slavia Praha
Více

Matej Krajčík si připravil vítězný dárek

PRAHA - „Pokusím si dát nějaký hezký dárek,“ řekl v rozhovoru pro náš web na začátku týdne slovenský reprezentant Matej Krajčík, když vyhlížel duel s Brnem, který připadl na den jeho 29. narozenin.
PRAHA - „Pokusím si dát nějaký hezký dárek,“ řekl v rozhovoru pro náš web na začátku týdne slovenský reprezentant Matej Krajčík, když vyhlížel duel s Brnem, který připadl na den jeho 29. narozenin. A svá slova naplnil pět minut před koncem důraznou ránou, kterou rozhodl o tom, že se Slavia vrátila zpátky na první místo v tabulce.

„První poločas ale nestál za nic, dostali jsme branku a šance jsme neměli. Urvali jsme to nakonec bojovností,“ nezkrášloval před novináři Krajčík výkon Slavie.

Na začátku druhé půle se zatáhl do obrany, v jejím průběhu ale přešel zpátky do zálohy. „Měl jsem dál útočit, stopeři měli za mnou moji stranu víc zavírat, pro mne to velká změna nebyla, i v první půli jsem byl často vepředu,“ vysvětlil.

Splnění narozeninového dárku přišlo pět minut před koncem. „Standa trefil tyčku, byl jsem docela daleko, sledoval jsem napřed jeho střelu. Pak jsem se snažil míč doběhnout, obránce neudělal krok ke mně, kdyby býval šel do skluzu, tak mi střelu zablokoval. Takhle jsem to nakonec dokázal prorvat na zadní tyč,“ popsal rozhodující moment utkání.

Předchozí průběh byl ale velmi vyrovnaný, Brno používalo stejné zbraně jako Slavia minulý týden v Liberci – organizovanou obranu, protiútoky. „Nikam se nehrnuli, hráli jen na jednoho útočníka, dobývání takové obrany nám vůbec nesvědčí. Taky jsme jen nakopávali balóny, nedokázali jsme si pořádně nahrát do šance.“

Krajčík se na časomíru díval se stejným utrpením jako diváci. „Snad každou minutu jsem se podíval, jak nám to utíká. Ale stále jsem věřil, že se to dá zvrátit. Měli jsme převahu, ale šance ne. Nakonec jsme to tam přece jenom dvakrát dostali.“

Matej Krajčík dal svoji první branku v letošní sezóně, stejně jako jeho kolega ze slovenské reprezentace Dušan Švento v minulém kole v Liberci. „Taky v šatně kluci říkali, že slovenský bratia nás drží nad vodou,“ prozradil hrdina večera s úsměvem.

„Na oslavy není čas, jedu na sraz reprezentace. Budu rád, když budu chvíli doma s rodinou, to pro mne bude taky hezký dárek. Pro kluky ze Slavie něco připravím po návratu.“

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články