Béčko vyhrálo v Mladé Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Béčko vyhrálo v Mladé Boleslavi

MLADÁ BOLESLAV - Juniorka Slavie si připsala druhou jarní výhru - tentokrát veze tři body z Mladé Boleslavi, kde díky brankám Bayera, Robina Dejmka a Vrzala vyhrála 3:2. Za domácí snižovali Gogh a Vizingr.
MLADÁ BOLESLAV - Juniorka Slavie si připsala druhou jarní výhru - tentokrát veze tři body z Mladé Boleslavi, kde díky brankám Bayera, Robina Dejmka a Vrzala vyhrála 3:2. Za domácí snižovali Gogh a Vizingr.

Do utkání, které se hrálo za velice chladného počasí na tréninkovém hřišti s umělou trávou, vstoupili aktivněji slávisté. Studíkovu ránu ještě zablokovala obrana, ve třinácté minutě už tlak hostů vyústil v pokutový kop, když jeden z centrů zastavil kapitán Vizingr hodně nešikovně rukou. Penaltu s přehledem proměnil Bayer.

V průběhu první půle musel odstoupit zraněný Kovařík, kterého nahradil Held. Slávisté byli nejblíže druhému gólu ve 43. minutě, když Nachtmanovi chyběly centimetry, aby hlavou poslal míč po centru Jablonského do sítě podruhé.

V nastavení přišel úder na druhé straně, otevřela se levá strana slávistické obrany a David Gogh přesnou střelou na vzdálenější tyč vyrovnal.

Červenobílým vyšel vstup do druhé půle, během dvou minut vstřelili dvě branky. Nejprve se ve vápně probil k míči Robin Dejmek, se střelou si mazácky počkal a poslal míč do sítě, třetí gól přidal hlavou Vrzal, centr k němu poslal Held.

Utkání se mohlo zkomplikovat pro slávisty v 66. minutě, Gogh se prosadil po pravé straně, jeho ránu ale zastavil na brankové čáře Bauer.

Definitivně mohlo být rozhodnuto o šest minut později. Robin Dejmek si poradil s přechodem přes ofsajdovou past pěknou kličkou, šel sám na gólmana, svoji střelu však poslal těsně nad břevno.

Na dramatický závěr zadělal domácí kapitán Vizingr sedm minut před koncem, když hlavou snížil na rozdíl jediné branky. Slávisté ale vyrovnání nepřipustili, všechny centry do vápna stáhl velice jistě hrající gólman Diviš.

„Podařilo se nám vyhrát trochu hektický zápas, i když jsem v našem výkonu viděl některé nedostatky, musím být spokojený. Povedl se nám začátek zápasu, Lukáš Nachtman mohl přidat před prázdnou brankou druhý gól a rozhodnout dřív,“ hodnotil zápas trenér Luboš Kozel.

„Bohužel jsme při první šanci soupeře inkasovali gól do šatny. Dokázali jsme se z toho otřepat a v úvodu druhé půle dát dvě branky. Zase chyběla pojistka v podobě čtvrté branky, mohl ji dát Robin Dejmek, který šel sám na branku. Po druhém gólu Boleslavi z toho nakonec bylo drama,“ dodal náš kouč.

Trenérovi vyšla změna rozestavení, když Studíka využil na postu defenzivního záložníka. „Hráli jsme 4-2-3-1, na stranách máme dynamické hráče, tento systém nám vyhovuje, chtěli jsme také vyztužit střed zálohy, který má Boleslav silný,“ vysvětlil Kozel.

Mladá Boleslav B - Slavia B 2:3 (1:1)
Branky: 45. Gogh, 81. Vizingr - 13. Bayer (pen.), 49. Robin Dejmek, 50. Vrzal
Mladá Boleslav B: Šeda - Žáček, Mrvík, Vizingr, Kališek - Nečas (53. Vajgl), Skramužský, Gogh, M.Sedláček (60. Fabián) - T. Sedláček, Voborník
Slavia B:
Diviš - Bauer, Radek Dejmek, Michal Šmíd, Nachtman - Studík - Jablonský, Bayer, Kovařík (38.Held) - Robin Dejmek, Vrzal (60. Zelinka, 89. Borovský)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články