První místo pamatují Hrdlička a Krajčík | SK Slavia Praha
Více

První místo pamatují Hrdlička a Krajčík

PRAHA – Fanoušci Slavie si v pondělí museli zavzpomínat, kdy že to Slavia byla po celém kole na jaře na prvním místě. My jsme o pomoc požádali pana Karla Zusku.
PRAHA – Fanoušci Slavie si v pondělí museli zavzpomínat, kdy že to Slavia byla po celém kole na jaře na prvním místě. My jsme o pomoc požádali pana Karla Zusku.

„První byla naposledy Slavia také po osmnáctém kole v sezóně 2002/2003, bylo to po domácím utkání s Příbramí 3. března,“ nahlédl náš archivář do pečlivých zápisků.

„Tým vedl trenér Miroslav Beránek, vyhráli jsme 3:1, branky dali v 34. minutě Skácel, v 88. Piták a v 90. Adauto. Za Příbram snižoval ve 35. minutě Otepka.“

V sestavě Slavie byli tehdy jen dva hráči současného kádru – Tomáš Hrdlička a Matej Krajčík. Ten na zápas nevzpomíná rád. Naskočil o přestávce místo Lukáše Doška, střetnutí ale nedohrál, protože si přetrhl kolenní vazy.

„Ani si to neuvědomuji, že jsme tehdy byli první. Pro mne bylo tehdy bohužel největším zážitkem moje zranění,“ zavzpomínal Matej Krajčík na pro něj osudný zápas. „Myšlenkami jsem byl někde jinde. Po operaci jsem se vrátil naplno k fotbalu až v říjnu. Po příchodu trenéra Csaplára už jsem šanci nedostal,“ dodává.

O to víc si může Krajčík vychutnat současné postavení v tabulce. „Já to vnímám tak, že jsme vyhráli velice těžký zápas v Liberci. Vedení v tabulce je další motivací do práce, člověka těší, že může být něco velkého blízko.“

Fotbalisté si také všimli většího zájmu médií. „Přečetli jsme si některé hlášky v tisku, na tréninku byli novináři. Myslím, že naše vedení bude ještě víc motivovat naše soupeře, na lídra se každý bude chtít vytáhnout. My ale domácí ztráty už nesmíme dopustit,“ říká k tomu Krajčík.

Dnes se také čtenáři největšího sportovního deníku dozvěděli, že Slavia prý nemá na některé posty vůbec žádnou náhradu. „V přípravě jsme měli všechny posty minimálně zdvojené, řada hráčů může alternovat na několika postech, mladí hráči třeba v Teplicích dokázali, jak mohou rychle naskočit do sestavy. Těžko říct, co tím v tom článku vlastně mysleli,“ divil se tomu náš záložník.

Vraťme se do situace před čtyřmi lety. Slavia měla tehdy 39 bodů a bilanci 11-6-1, skóre 37:11, druhá byla Sparta, která měla také 39 bodů a bilanci 12-3-3 se skóre 29:9. V následujícím kole červenobílí remizovali v Jablonci 1:1, Sparta vyhrála a už Slavii na první místo nepustila.

„Pevně věřím, že se tenhle scénář opakovat nebude. Bude to doma s Brnem jiný zápas než v Liberci, budeme asi dobývat obranu. Přál bych si, aby naše sezóna začala gradovat také v tom, že začnou chodit do hlediště stále vyšší návštěvy a fandové nás za vítězstvím poženou. Utkání tak znepříjemní i našemu soupeři,“ vyhlíží Krajčík duel s Brnem, při kterém oslaví dvacáté deváté narozeniny.

„Pokusím si nadělit nějaký příjemný dárek v podobě tří bodů,“ slibuje divákům.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články