Juniorka porazila České Budějovice | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila České Budějovice

PRAHA / HORNÍ POČERNICE - Slávistická juniorka vstoupila do jarní části ČFL jednobrankovou výhrou nad rezervou Dynama České Budějovice. Vítězný gól vstřelil v prvním poločase Vrzal, když k němu šikovně prodloužil dlouhý aut Nachtmana Suchý.
PRAHA / HORNÍ POČERNICE - Slávistická juniorka vstoupila do jarní části ČFL jednobrankovou výhrou nad rezervou Dynama České Budějovice. Vítězný gól vstřelil v prvním poločase Vrzal, když k němu šikovně prodloužil dlouhý aut Nachtmana Suchý. Slávisté si výhru zasloužili zejména za bezchybný výkon v defenzívě.

Střetnutí se hrálo na hřišti s umělou trávou za nádherného slunečného počasí. Slávisté měli v úvodu několik slibných příležitostí, Robinu Dejmkovi nesedla střela ve vápně, Bayer mířil nad břevno, dorážka Vrzala minula branku.

Ve 27. minutě přišel rozhodující moment celého střetnutí. Dlouhý Nachtmanův aut šikovně prodloužil Suchý k Vrzalovi, ten z halfvoleje napálil míč na branku. Budějovický gólman Pešula vyrazil míč k tyči, od ní balón putoval směrem do branky. Rozhodčí slávistický gól uznal, i když se to neobešlo bez protestů hostujících hráčů.

Druhá půle začala střelou Suchého, která minula pravou tyč asi o půl metru. Červenobílí pojistku svého náskoku nepřidali, přímé kopy z nadějných vzdáleností se nepovedly Kovaříkovi ani Dočkalovi. Při některých akcích možná chyběla jednodušší finální přihrávka.

Jihočeši začali vyrovnáním hrozit až v samotném závěru, kdy se přece jenom dostali za precizně pracující obrannou řadu Slavie. Švehla hlavičkoval sám ve vápně po rohovém kopu, na míč si ale špatně naskočil. V poslední minutě ještě propadl míč po centru k Schonovi, ten ale svůj volej také na Diviše nenasměroval.

„Jsem spokojený s tím, že jsme zvádli vstup do soutěže proti soupeři, který má zkonsolidovanou sestavu a nedostává příliš mnoho branek,“ pochvaloval si po utkání trenér Luboš Kozel.

„První poločas byl z naší strany dobrý, kromě přece jenom trochu sporného gólu jsme měli další tři šance, soupeř neměl žádnou. V durhém poločase už to tak dobré nebylo, ale soupeře jsme udrželi na dištanc od naší branky a kromě dvou standardek se k dalším akcím nedostal. Z tohoto pohledu je vítězství zasloužené,“ dodal Kozel.

Béčku funguje především defenzíva. „Třináct branek z osmnácti zápasů je dobré číslo, nechci to zakřiknout, ale nevzpomínám si, kdy jsme dostali dvě branky. V zadních řadách máme velkou konkurenci, dnes se například Radek Dejmek ani nedostal do hry,“ uvedl k tomu spokojený kouč.

Slavia B - České Budějovice B 1:0 (1:0)
Branka:27. Vrzal
Slavia B: Diviš - Bauer, Studík, Šmíd, Nachtman - Dočkal, Suchý, Bayer, Kovařík (84. Jablonský)- Robin Dejmek (89. Borovský), Vrzal (75. Dubský)

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

MATCHDAY Plzeň. Zabrat a napravit to

16. 4. 2024
Po výhře, po prohře. Kamery MATCHDAY vyrazily v neděli do Plzně, kde vyprodaná Doosan Arena byla svědkem první venkovní porážky Slavie v probíhajícím ligovém ročníku.

Další články