Slavia chystá útok na nejvyšší příčky | SK Slavia Praha
Více

Slavia chystá útok na nejvyšší příčky

PRAHA - „Cíle, které jsme vyhlásili na začátku roku, se nemění. Slavia chce zaútočit na nejvyšší příčku, realizační tým a kádr je před startem jarní sezony dobře připraven.
PRAHA - „Cíle, které jsme vyhlásili na začátku roku, se nemění. Slavia chce zaútočit na nejvyšší příčku, realizační tým a kádr je před startem jarní sezony dobře připraven. Doufám, že mediální prognózy, které se objevily v tisku a jasně favorizují Spartu, naši hráči postaví na hlavu,“ uvedl na tiskové konferenci generální ředitel Petr Doležal.

Slavia také oficiálně představila nové dresy Umbro, se kterými do I. Gambrinus ligy nastoupí. „Jsme rádi, že jsme uzavřeli kontrakt s velkým hráčem na trhu, této spolupráce si velice vážím,“ řekl k tomu Petr Doležal.

Zástupce společnosti Umbro Aleš Vaněk Slavii popřál do nového ročníku hodně štěstí. „Doufáme, že naše logo, kterým je dvojitý diamant, přinese Slavii štěstí, sílu a tvrdost, kterou bude v boji o titul potřebovat. Věříme, že se Slavia stane naší vlajkovou lodí v českém fotbale.“

Detaily dlouhodobého kontraktu zůstaly obchodním tajemstvím, plnění se vztahuje na sportovní vybavení, oblečení a také kopačky. Hráči se zatím s novými míči nepřipravují, protože v Liberci se s nimi hrát nebude, premiéru budou mít balóny Umbro při domácím zápase s Brnem.

O nadcházející sezoně mluvil také trenér Karel Jarolím. „Největší změnou je odchod Pavla Fořta, ať je to jakkoliv, odešlo s ním sedm podzimních branek. Věřím, že je hráči, kteří nastoupí na jeho místě, dokáží také střelecky prosadit.

Jsem rád, že až extrémně dlouhé přípravné období absolvovali všichni fotbalisté, výjimkou je Gaúcho, který měl menší výpadek, a David Kalivoda, kterému se obnovilo svalové zranění, a odtrénoval málo,“ řekl náš kouč.

„Chtěli bychom navázat na výsledky, kterých jsme dosáhli v závěru podzimu, kdy nám to šlo herně i výsledkově. Přál bych si, aby se nám vyhýbala zranění, v některých utkáních jsme museli na podzim lepit sestavu na poslední chvíli.

V úvodních kolech budou muset hráči projevit i jiné vlastnosti než ty herní, věřím, že do soutěže dobře vstoupíme a zaútočíme na pozici Sparty,“ dodal náš trenér, který také naznačil, že jedničkou mezi tyčemi bude v úvodních zápasech Michal Vorel.

"Myslím, že mezi Spartou, Libercem a Boleslaví se nakonec rozhodne o tom, kdo bude na konci ligy nejšťastnější." Trenér Karel Jarolím také žurnalistům přiblížil nové posily.

"Luboše Reitera myslím není potřeba představovat, je známý z působení v Olomouci. Zná českou ligu. Slibuji si od něj to, že zejména v domácích zápasech, které nám na podzim ne úplně vycházely, se právě on bude schopen prosadit."

"U těch dalších je to běh na delší trať. Armend Nedzipi je talentovaný fotbalista, má ale treéninkové manko. Michel Costa je typem chytrého, ofenzivního fotbalisty, věřím tomu, že se uplatní už v průběhu jarní sezóny.Soupeři ho tolik neznají, i to by mohla svým způsobem být jeho výhoda."


Červenobílí vstoupí do jarní části I. Gambrinus ligy v pondělí 12. března od 17:15.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články