Martina Latku čeká finále turnaje | SK Slavia Praha
Více

Martina Latku čeká finále turnaje

Slávistický stoper Martin Latka odehrál první poločas přátelského utkání českého výběru do 21 let proti Slovinsku na přípravném turnaji v Portugalsku. Češi vyhráli 2:0 a postoupili do finále, kde se utkají s Portugalskem, které vyhrálo nad Estonskem 3:0.
Slávistický stoper Martin Latka odehrál první poločas přátelského utkání českého výběru do 21 let proti Slovinsku na přípravném turnaji v Portugalsku. Češi vyhráli 2:0 a postoupili do finále, kde se utkají s Portugalskem. Trenér Škorpil prozradil, že žádný z hráčů neodehraje obě střetnutí, maximálně jedno a půl. Náš obránce tedy může odehrát celý finálový duel.

Martin Latka exkluzivně pro naše čtenáře popsal průběh střetnutí.

„Utkání se nehrálo na dobrém terénu, trochu to ovlivnilo hru. V obraně jsme měli nové složení, jsem rád, že jsme si ho vyzkoušeli. Bylo to v pohodě, Slovince jsme k ničemu nepustili. Navíc jsme proměnili svoje šance, tak to má být,“ pochvaloval si náš stoper.

„Trochu na nás byla znát i cesta, která v pondělí zabrala dvanáct hodin. Ve středu budeme trénovat a dojde i na odpočinek. V Portugalsku je hezké počasí, i když jsem to čekal ještě trochu lepší. Večery jsou chladnější,“ popsal Latka další program týmu.

Mladí fotbalisté už znají i svého dalšího soupeře. „Dívali jsme se na druhý semifinálový zápas, Portugalci vyhráli, ve finále si ve čtvrtek zahrajeme proti nim. Těším se, mohl bych hrát celých devadesát minut,“ vyhlíží druhé střetnutí kapitán české jedenadvacítky.

U21 Česká republika  - Slovinsko U21 2:0 (0:0)
Branky: 54. a 69. Volešák.
ČR U21: Kubásek - Kaufman, Latka (46. Klein), Kučera, Matula - Rajtoral, Hušek (78. Holek), Volešák, Jirsák (90. Kladrubský) - Holenda, Papadopulos (46. Fillo).

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články