Juniorka poprvé na jaře zvítězila | SK Slavia Praha
Více

Juniorka poprvé na jaře zvítězila

Do Kobylis k utkání s místní Admirou/Slavoj, na jaře dosud neporaženou, si naše béčko dojelo pro první vítězství.

Slavia začala na mokrém povrchu aktivně. Vynikala záloha, zejména díky fotbalistům prvního týmu Kuchařovi s Gedeonem, který během utkání neustále burcoval své mladší spoluhráče. Již ve 12. jsme se dostali do vedení - po nedorozumění soupeřovy obrany se dostal Bošanský před brankáře Fišera a přesně zakončil. Hráči Admiry chvíli na to reagovali z přímého kopu. Na Kejmarův centr si naskočil Procházka, ale jeho hlavička o dva metry minula levou tyč. Ve 34. se na hře podepsalo podmáčené hřiště. Ve středu pole uklouzl Růžička, míče se zmocnil Kuchař, jehož střelu gólman vyrazil před sebe. Tam se objevil Kreuz a snadno zvýšil na 2:0.

Po třech minutách druhého poločasu nám zatrnulo, když Smejkalova rána z dvaceti metrů orazítkovala břevno. Slávisté se na několik minut dostali pod mírný tlak. V 63. však předvedl Kratochvíl krásný únik po pravé straně přes půl hřiště. V pokutovém území zpětnou přihrávkou našel Kreuze, ten však nedokázal vystřelit. Chvíli nato přišlo definitivní rozhodnutí. Kuchař postupoval středem hřiště, prošel s míčem až do šestnáctky a tváří v tvář brankáři Fišerovi rozvlnil síť potřetí. Neuběhly ani dvě minuty a s chutí hrající Kuchař našel z kraje hrací plochy v ideální pozici Bošanského, ten však čtvrtou branku nepřidal. Naše rezerva režírovala hru i nadále. Nebezpečí hrozilo domácím stejně jako v první polovině zápasu zejména z pravé strany. Domácí se ke slovu dostali až v úplném závěru ze standardních situací, na pozornou obranu to ovšem nestačilo.
Na pátý pokus se nám konečně podařilo zaslouženě zvítězit a vylepšit si nepříznivou jarní bilanci. V sobotu budeme mít příležitost potvrdit dnešní úspěch v malém derby s juniorkou Sparty.

„Výsledek mluví jednoznačně, na začátku druhé půle nás však Admira na čtvrthodinu zatlačila, trefila i břevno. Bylo by nepříjemné inkasovat. Na druhou stranu jsme si vytvořili dost brejkových situací. V poli nám hodně pomohli hráči ačka Gedeon, Kuchař a Šilhavý, v brance se zase vytáhl Kozáčik z dorostu, který zaskakoval za indisponovaného Slavíka,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Admira/Slavoj – Slavia „B“ 0:3 (0:2)
Branky: 12. Bošanský, 34. Kreuz, 66. Kuchař
Sestava Slavie: Kozáčik – Kratochvíl, Penc, Šilhavý, Mejzlík – Kuchař, Gedeon, Musil, Kounovský (85.Lexa) – Kreuz (68. Kalivoda), Bošanský (77.Hottek)

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články