Odpovědi vedení | SK Slavia Praha
Více

Odpovědi vedení

Děkujeme všem fanouškům za dotazy. Snažili jsme se, abychom reagovali konkrétně a otevřeně. Další odpovědi se na webových stránkách Slavie objeví příští měsíc.

Počítáte s příchody nových hráčů po skončení sezóny, nebo jsme se posílili předem i za léto?
Strategie Slavie se nemění – chceme pracovat s mladými perspektivními odchovanci, jako jsou například Penc, Musil, Stibůrek, Knobloch či Kratochvíl. V letní přestávce budeme také usilovat o další zkvalitnění kádru hotovými fotbalisty, kteří jsou schopni naskočit do týmu ihned (hráči typu Vachoušek, Skácel, Gedeon nebo Piták). Pozorně sledujeme i zahraniční ligové soutěže, není však jednoduché objevit hráče, jehož cena by byla odpovídající finančním možnostem Slavie, a který by svými schopnostmi převyšoval tuzemskou nabídku.

Usiluje Slavia o návrat hráčů, kteří odešli v minulosti do zahraničí?
Klub je s bývalými hráči v kontaktu, pozorně sleduje jejich výkony v zahraničních ligách i jejich zdravotní stav. Stejně jako v případě jiných kvalitních fotbalistů, o které má zájem i konkurence, považujeme však informace o jejich návratu do Slavie za důvěrné.

Zajímáte se o přestup Karla Poborského, o kterého se uchází Sparta?
Zájem o návrat do našeho klubu by měl být oboustranný, musí ho tedy projevit i fotbalista, tak jak to učinili například Jan Suchopárek nebo Pavel Kuka. Podle našich informací však Karel zatím není rozhodnut, zda neprodlouží svůj pobyt v cizině.

Proč nedošlo k posílení kádru již v létě?
Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby se nám podařilo získat jarní posily už před začátkem soutěžního ročníku, ale v tu dobu byla zcela odlišná situace na přestupovém trhu. Kluby nebyly ochotny uvolnit hráče, které tehdejší sportovní vedení vytipovalo.

Uvažujete o tom, že byste pustili Michala Václavíka na hostování?
Jsme rádi, že máme tandem kvalitních gólmanů. Vždy může nastat situace, kdy se jeden brankář zraní nebo ztratí formu. Proto o Václavíkově uvolnění zatím neuvažujeme.

Kterým hráčům končí 30.6. 2002 smlouva, s kým se bude jednat o prodloužení a o koho není ze strany Slavie zájem?
Na českém fotbalovém trhu vládne tuhý konkurenční boj. Pochopte prosím, že informace tohoto typu není možné v zájmu Slavie zveřejňovat.

Kde byl poslední dva roky Peter Hrubina?
Peter Hrubina v poslední době prožil velmi smolné období. Potýkal se s vleklým zraněním, po jehož vyléčení zůstal prozatím doma na Slovensku. V současné době se rozehrává na hostování v Dolních Věstonicích. Počítáme s tím, že v letním přípravném období se zapojí naplno do tréninku ve Slavii.

Jedná se o zahraničním angažmá Radka Černého?
Radek Černý je podle svých slov ve Slavii spokojený a chce u nás i nadále působit. V případě mimořádné nabídky pro hráče i pro klub ze zahraničí bychom však Radkovo uvolnění zvažovali, určitě i s přihlédnutím k tomu, že za dobu svého působení ve Slavii odvedl spoustu dobré práce.

Proč se některé novinky o Slavii dozvídáme z jiných internetových serverů?
Na webových stránkách Slavie se snažíme být co nejaktuálnější a přinášet vám čerstvé zprávy z klubu. Informace, které se zde dočtete, jsou ověřené. Na rozdíl od jiných serverů nepracujeme se spekulacemi. Proto se může stát, že se (zvlášť v případě přestupů) některé novinky objeví jinde dříve. Teprve poté, co příspěvek vyjde na www.slavia.cz, je však informace zaručená. Podobný postup dodržujeme i v „rutinních“ případech. Je-li předzápasový trénink naplánován na odpolední hodiny, článek o zdravotním stavu hráčů publikujeme zpravidla až v podvečer.

Co je nového ohledně výstavby stadiónu v Edenu?
Ministerstvo pro místní rozvoj vydalo 19. března 2002 rozhodnutí, kterým potvrdilo Územní rozhodnutí vydané 20. prosince 2001 Magistrátem hl. m. Prahy. Fakticky to znamená, že zamítlo odvolání dvou subjektů (rodina Colloredo Mansfeld a občanské sdružení Zdravý život). Doufáme, že tato situace bude dalším silným impulsem k dořešení souvisejících majetkoprávních vztahů.

Souvisí plánované obchodní centrum Carrefour se stadiónem?
Výstavba obchodního střediska Carrefour a nového stadiónu jsou dvě samostatné akce. Lze však předpokládat, že v rámci stavebního řízení bude stavební úřad klást podmínky na alespoň minimální koordinaci výstavby.

Počítá se s moderátorem „ na ploše“ před utkáním a v poločasové přestávce?
Od začátku nové sezóny počítáme s celou řadou změn, které fanoušci zaznamenají, a přítomnost moderátora na hřišti je jednou z nich. Chceme, aby se diváci chodili na Strahov bavit nejen fotbalem, ale i vším okolo něj a věříme, že tohle je jedna z cest, jak oživit atmosféru v publiku. Chceme-li útočit na nejvyšší příčky v lize, měla by být i atmosféra našich domácích zápasů patřit k nejlepším v celé soutěži. Poslední zápasy naznačují, že můžeme být optimističtí.

Jak hodláte podpořit návštěvnost domácích zápasů ještě v této sezóně?
Asi jste zaregistrovali, že jsme vyhlásili určité akce spojené s možností získání vstupenek zdarma na naše zápasy v závěru tohoto soutěžního ročníku. Budeme v nich pokračovat a proto doporučujeme sledovat aktuální nabídku třeba na našich webových stránkách. Kromě toho, že se zakoupením vstupenky na vybraný zápas získá kdokoliv také lístek na další domácí utkání jsme nabídli také vstupenky zdarma studentům středních škol a mladším. V podobných případech obvyklou hranici patnácti let jsme ještě rozšířili až k věku studentů posledních ročníků středních škol. Všichni ostatní by neměli zapomenout na to, že nákupem i té nejlevnější vstupenky podporují fotbal ve Slavii.

Bude mít Slavia novou hymnu?
Ano, podnikáme kroky k tomu, aby vznikla skladba, která by třeba v budoucnu mohla být hymnou Slavie. Podle našeho názoru by měla být hudebně nadčasová a v textu významově hlubší, než veškeré současné konkurenční projekty na domácí scéně. Každopádně by se jakákoliv skladba měla stát hymnou klubu až v okamžiku, kdy jí příjme za svou většina příznivců Slavie. Třeba už taková někde existuje. Fórum na našich stránkách může být ideálním místem k diskuzi na toto téma. Těšíme se na vaše názory.

Budeme se v příští sezóně dělit s Bohemkou o Strahov?
Podle našich informací vedení Bohemians ještě neuzavřelo dohodu o pronájmu strahovského stadiónu. Pokud se tak stane, nepůjde o nic mimořádného. Jinde v Evropě není sdílení jednoho stadiónu dvěma kluby výjimečné. Děje se tak třeba v Římě (AS, Lazio), v Miláně (AC, Inter), nebo v Mnichově (Bayern, 1860).

Na vaše dotazy odpovídali generální ředitel Vladimír Leška, trenér Miroslav Beránek, sportovní ředitel Jan Říčka a manažer pro komunikaci Jiří Vrba.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články