Rezerva získala první jarní bod | SK Slavia Praha
Více

Rezerva získala první jarní bod

Tentokrát přivítala naše juniorka čtrnáctou Spartu Krč. V naší sestavě se objevilo i několik hráčů prvního týmu a navrátilec Kalivoda, který ukončil hostování v Blšanech.

V první polovině zápasu jsme měli navrch a hosty, kteří si často pomáhali fauly, jsme do mnoha šancí nepustili. Útočili jsme především po levé straně, zejména díky aktivnímu Kounovskému. Ten v 18.minutě přihrál Švancarovi, jemuž se pět metrů před šestnáctkou nepodařilo přehodit vyběhnuvšího gólmana. V 36. po jednom z rohů Kalivody zazvonilo břevno, když hlavičkoval obránce Kratochvíl. Paradoxně největší ohrožení naší brány jsme si způsobili sami. Šilhavý si nerozuměl s Václavíkem a poslal mu míč dva metry vedle pravé tyče. Následoval závar před naší brankou, ale oba střelecké pokusy Krče obránci zblokovali.

Prvních patnáct minut druhého poločasu se hrálo nahoru dolů, ale fotbalistům obou mužstev scházelo více klidu k finální přihrávce. Čtvrthodinku zakončila Kreuzova táhlá střela z levé strany pokutového území, kterou brankář Vorel vytlačil do zámezí. Oživení do hry Slavie vnesl střídající Bošanský. Tři minuty po jeho příchodu Kreuz vybojoval na půlce balón, dlouhou přihrávkou našel slávistického náhradníka a ten ve vápně přiťukl Švancarovi, který z několika metrů přestřelil. Sešívaní měli navrch, do vyložených šancí se však nedostávali. Ke konci se více prosazovali i hosté. V 84. si u levého rohového praporku Hruška pohrál se dvěma obránci, nacentroval na Hucka, ale ten hlavou pozorného Václavíka nepřekonal. V nastaveném čase stačil sudí Lhoták ještě rozdat tři karty, z toho jednu červenou. Tu dostal Zachariáš za hraní rukou na zemi.

V chladném počasí, které po většinu zápasu doprovázelo i slabé sněžení, jsme tedy vyválčili první jarní bod, gól nám však souzen nebyl. Další příležitost budeme mít v příštím kole na hřišti Admiry/Slavoj.

„Soupeř zhustil obranu a nám se nepodařilo skórovat, abychom ho donutili hru otevřít. Vypracovali jsme si i nějaké slibné situace, celou dobu jsme však hráli do plných. Když se netrefíme, nemůžeme vyhrát. Alespoň jsme neudělali chybu v defenzívě,“ uvedl kouč Luděk Klusáček.

Slavia „B“- Sparta Krč 0:0
Sestava Slavie: Václavík – Kratochvíl, Šilhavý, Zachariáš, Mejzlík – Kalivoda (74. Knobloch), Stibůrek (K), Kreuz, Kounovský (81. Hottek) – Švancara, Kozák (61. Bošanský)
ŽK: Hvolka, Hucek, Vorel (všichni Krč)
ČK: Zachariáš (Slavia)

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články