Páteční derby: soustředíme se na sebe a svůj výkon | SK Slavia Praha
Více

Páteční derby: soustředíme se na sebe a svůj výkon

Dnes odpoledne proběhla na Strahově tisková konference s trenérem Miroslavem Beránkem a hráči Radkem Černým a Štěpánem Vachouškem. Téma bylo jasné: slávisté se věnovali zítřejšímu derby.

Zdravotní stav kádru
„Od minulého zápasu s Libercem se toho moc nezměnilo, chybět budou dlouhodobí marodi Suchopárek, Sláma, Müller, Pavel Novotný. Lukáš Došek má otřes mozku a také se nejspíš neobjeví. Kuka? Včera s námi absolvoval první trénink, dnes se zapojí znovu. Nepředpokládám však, že bude připraven. Budu s ním mluvit, je to zkušený hráč a sám nejlépe ví, jak je na tom kondičně a zdravotně,“ uvedl kouč.

Očekávání
„Rád bych, aby se hrálo před brankami, diváci viděli hodně dramatických situací a na zápas se dlouho vzpomínalo. Tímto je zvu, aby přišli a vytvořili dobrou kulisu,“ přeje si trenér. „Do utkání půjdeme ve stylu, který praktikujeme od jara. Když se sejdou dvě taková mužstva, slibuje to kvalitní fotbal. Ale předem lze těžko odhadovat, může se hrát taktická bitva,“ dodal.
„Lepší by bylo, kdybychom na Letnou jeli s tím, že v případě vítězství soupeře přeskočíme. Na druhou stranu, i kdyby byla Slavia čtrnáctá a Sparta patnáctá, tak je to pořád derby. Spoluhráči, kteří nastoupí poprvé, poznají, že je to něco úplně jiného. Jak to dopadne? Souboje se Spartou znám samozřejmě nazpaměť, vím, že jsme tam naposledy remizovali 4:4. Teď to bude asi trochu jiné, hrajeme jinak. Tím neříkám, že nebude padat hodně branek, chceme hrát ofenzivně, jsme uvolněnější než oni,“ zauvažoval Radek Černý.
„Kluci mě před utkáním povzbuzují, moc se těším, nastoupím poprvé. Za reprezentační jednadvacítku jsem ale odehrál i těžší střetnutí. Beru to jako každý jiný zápas v lize, byť je to se Spartou. Musíme se soustředit na sebe. Doufám, že odjedeme aspoň s bodem,“ hlásil Štěpán Vachoušek.

Favorit
„Vycházím z postavení v tabulce, favoritem je asi Sparta. Sice se jí teď nedaří venku, ale v domácím prostředí je stoprocentní. My jsme však na jaře neprohráli a ani nechceme,“ řekl Beránek.

Mladí slávisté
„Zkušenosti se nedají koupit, musí se získat a někdy i draze zaplatit. Někdo je odolnější, na někoho to působí víc. Před derby jsou všichni správně nervózní, což přispívá ke kvalitnějšímu výkonu. Ať dopadneme jakkoliv, bude to příprava na další utkání, která má perspektivní mužstvo před sebou,“ je přesvědčen trenér.

Události na Letné
Spekulacemi posledních dnů se Beránek příliš nezabývá. „To jde mimo mě, i když samozřejmě dění v týmu soupeře sleduji. Teď například přišel Tomáš Jůn a dal dva góly. Jsem připravený na všechno a budu tak připravovat i hráče. Nemyslím, že by letenští s případným novým trenérem změnili herní styl ze dne na den. Jestli je psychická výhoda na naší straně? To se ukáže až zítra. Hrajeme o prestiž, i kdyby nešlo o body. Ale asi můžeme být uvolněnější, nemáme co ztratit. Soustředíme se na sebe a svůj výkon.“

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články