Tři body za neúnavnou ofenzívu | SK Slavia Praha
Více

Tři body za neúnavnou ofenzívu

PRAHA - Utkání druhého kola Gambrinus ligy proti Teplicím mělo strhující průběh. Slavia prohrávala po prvním poločase o jednu branku, když jediným střelcem byl teplický Klein...
PRAHA - Utkání druhého kola Gambrinus ligy proti Teplicím mělo strhující průběh. Slavia prohrávala po prvním poločase o jednu branku, když jediným střelcem byl teplický Klein. Červenobílí skóre otočili díky dělovce Jarolíma a proměněné penaltě Davida Kalivody. Teplický kapitán Jiří Sabou však povedenou dělovkou vyrovnal na 2:2. Domácí v závěru strhli vítězství na svou stranu, po faulu na Vlčka se kopala druhá penalta, kterou chladnokrevně proměnil znovu David Kalivoda. Premiéru si v dnešní zápase odbyl záložník Radim Nečas.

„Zezačátku jsme nehráli to, co jsme chtěli, dostali jsme branku ze standardky, ačkoliv jsme se na toto nebezpečí upozorňovali. O přestávce jsem nabádal hráče, aby se snažili hrát po celé šířce hřiště, kde byl i díky vyloučení dostatečný prostor. Věřil jsem, že stav 2:1 dovedeme k vítězství, ale ležérností v obraně jsme znovu nabídli soupeři vyrovnání," řekl po utkání trenér Karel Jarolím. Situaci před druhým pokutovým kopem náš kouč nekomentoval. „Když jde obránce ve vápně do skluzu, tak je to vždy riskantní zákrok."

„Dostali jsme se do vedení jedna nula, které jsme poměrně dlouho drželi. Slavia hrála hodně na riziko, v jistých momentech nás přehrávala, několik momentů jsme přežili jen se štěstím. Jsem nespokojen s tím, že jsme se nechali zatlačit do hluboké defenzívy. Závěr hodnotit nebudu, o výsledku rozhodla třetí branka," řekl teplický trenér Vlastislav Mareček.

Zápas jsme sledovali on-line
Fotografie
Zápasový magazín Poločas (PDF, 2.6 MB)
Video (2:27, 18.8 MB)
Ohlasy hráčů
Rozhovor s Radimem Nečasem
Rozhovor s trenérem Karlem Jarolímem

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články