Slavia vyřadila Liberec | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyřadila Liberec

Ve čtvrtfinále domácího poháru jsme si na Strahově poradili s Libercem a postupujeme do dalších bojů. Slavia vedla od 47. minuty o dvě branky, Štajner však z penalty snížil a hosté, kteří šetřili několik hráčů základní sestavy, se vrátili do zápasu. Divácky atraktivní duel pro nás nakonec šťastně dopadl a sešívaní se mohou těšit na čtvrteční los.

Jak to viděl náš trenér
„Nevstoupili jsme do střetnutí dobře, což se nestalo poprvé. Naše obrana hrála v novém složení, určité problémy v defenzívě byly. Po změně stran jsme se dostali do dvougólového vedení a vypracovali si i další kvalitní akce, bohužel s nekvalitní koncovkou. Místo pojištění výsledku soupeř snížil na 2:1 a mužstvo znervóznělo. Jinak si myslím, že zápas byl kvalitní a že jsme si zasloužili o jeden gól vyhrát,“ uvedl Miroslav Beránek.

Jak to viděl trenér hostů
„Utkání mělo čtyři zlomové body. Zaprvé, měli jsme dobrý vstup, Hodúr ve vyložené šanci z bezprostřední blízkosti napálil Černého. Druhý bod byl gól Slavie, zvláštní ocenění patří domácímu podavači, který okamžitě dodal míč a soupeř po dlouhém autu vstřelil branku. Zatřetí, v úvodu druhé půle nás zaslepily pochodně domácích fanoušků a ještě než zhasly, bylo to 2:0. A konečně čtvrtý zlom přišel, když Zbončák mohl vyrovnat na 2:2, ale svou příležitost neproměnil a skóre se už neměnilo. Zápas měl švih, nehrál se chozený fotbal. Slavia mi připadala nebezpečnější v útoku a díky tomu si výhru zasloužila,“ řekl na tiskové konferenci Ladislav Škorpil.

Jak to viděli naši hráči
„Zvítězili jsme a postoupili, splnili jsme svůj cíl. Nebylo to lehké, ale utkání jsme měli ve své režii. Co rozhodlo? Naše penalta hned po přestávce. Škoda, že se nám nepodařilo za stavu 2:0 využít ještě nějakou šanci, zkomplikovali jsme si to sami. Náš postup je i tak zasloužený, sedmdesát minut jsme režírovali hru,“ uvažoval útočník Štěpán Vachoušek. Liberci se podařilo snížit v 65. minutě – sudí nařídil po faulu Tomáše Šilhavého na Štajnera nekompromisně pokutový kop. „Byla to moje chyba, desítka byla jasná. Štajner si zpracoval dlouhý balón, udělal kličku, já tam dal nohu. Zbytečně jsem to zdramatizoval,“ nevytáčel se náš obránce. „Pentle mi kazí dojem, ke konci jsem tlačil časomíru očima. Jinak jsem spokojený, že se nám podařilo postoupit,“ oddechl si Šilhavý, který bude ve středu hostem on-line rozhovoru. Před odjezdem ze Strahova diktoval do novinářských bloků své dojmy i záložník Patrik Gedeon. „Soupeř byl kvalitní, kdyby dotáhl některé akce do konce, měli bychom problémy. Šance jsme ale měli také a dvě z nich proměnili. Jsem spokojený, Liberec se neporáží často. Už je to však pryč, v pátek nás čeká derby,“ připomněl nejbližší program sešívaných. „Poslední dny jsou náročné, ale na to si musí fotbalista zvyknout,“ dodal.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články