Vachoušek: Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme | SK Slavia Praha
Více

Vachoušek: Bude to těžké, ale věřím, že to zvládneme

Naše fotbalisty čeká mimořádně důležitý duel. Na Strahově narazí v úterý na Slovan Liberec a ve hře bude semifinále domácího poháru. „Určitě je to jeden z nejtěžších zápasů v sezóně. Soupeř je ve velké pohodě. Nás stály Blšany víc sil, než jsme čekali. Nebude to snadné, ale věřím, že to zvládneme,“ říká útočník Štěpán Vachoušek.

Slovan vede ligu před Spartou, v Poháru UEFA se dostal až mezi osm nejlepších a stop mu vystavila až slavná Borussia Dortmund. „Liberec bude asi favorit, v domácích soutěžích dlouho neprohrál, v Evropě se dostal daleko. Na to ale nesmíme koukat, musíme postoupit. Strach rozhodně nemáme, to by byla hloupost. Každý mančaft je k poražení, jejich sérii bez porážky můžeme ukončit,“ nebojí se Vachoušek. „Bude to druhé nejdůležitější utkání v mé kariéře, hned po střetnutí s Chorvatskem v jednadvacítce,“ uvědomuje si závažnost duelu.

„Myslím, že největší sílu mají ve Štajnerovi. Také dobře brání. Mohl by je rozhodit rychlý gól, pak by to měli hodně těžké,“ přemýšlí útočník, jak na soupeře. V útoku bude Slavia hodně spoléhat právě na Vachouška. „Trefil jsem se ve dvou utkáních za sebou, to se mi zatím v lize nepodařilo. Hodně mi to zvedlo sebevědomí.“

Sebevědomí celému mužstvu mohou zvednout i fanoušci. „Byl bych rád, kdyby přišli v co největším počtu. Do pohárů se z ligy nedostaneme, zítra budeme slávisty potřebovat,“ burcuje příznivce.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články