Piták: Hrajeme dobře, přijďte nás podpořit | SK Slavia Praha
Více

Piták: Hrajeme dobře, přijďte nás podpořit

Do 76. minuty živili domácí ve Starém Městě naděje na bodový zisk. Utnul je až záložník Karel Piták, který do Slavie přišel v závěru podzimu z Hradce Králové. Podařilo se mu zlomit utkání i svůj střelecký půst – v červenobílém dresu zaznamenal první branku. „Samozřejmě jsem už byl trochu nervózní. Doufal jsem, že mi to tam konečně spadne. Jsem rád, že můj gól znamenal vítězství. Teď se bude řešit zápisné, těším se, až to budu mít zaplacené,“ usmíval se.

Včerejší duel byl náročný a stál naše fotbalisty hodně sil. „Hrálo se na těžkém terénu za nepříjemného počasí. Na kombinaci nebylo moc prostoru. Bylo to vyrovnané, od stavu 2:1 jsme ale měli navrch, měli jsme to pojistit dřív, šance na to byly. V každém případě jsem s výsledkem spokojený,“ shrnoval Piták, kterého soupeř ničím nepřekvapil. „Čekali jsme, že budou nakopávat dlouhé míče na vysokého Medunu a sbírat odražené balóny. Zvládli jsme to.“

Ligový úspěch je podle středopolaře nejlepší pozvánkou pro fanoušky. „V posledních zápasech předvádíme slušné výkony, naši příznivci by si teď mohli najít cestu na stadón.“

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články