Chyběl jen třetí gól | SK Slavia Praha
Více

Chyběl jen třetí gól

Malé derby se mi líbilo. I když v prvním poločase jsem si téměř zoufal. Ani ne ze hry, spíš z průběžného výsledku. Prohrávali jsme dva nula a nevypadalo to s námi vůbec dobře. Mužstvo se však nepoložilo, Skácel poslal zleva centr a kanonýr Petrouš nás vrátil do hry. Přišla přestávka a po ní se děly věci. Přihrávka, krok, přihrávka, bum. A tak pořád dokola. Bohemka nevěděla, kde jí hlava stojí, aktivní Skácel záhy srovnal a slávisti jeli. V pátek předvedli nejhezčí výkon v téhle sezóně (a myslím, že se nemýlím), na hřišti nebylo po poločase slabého článku. Vachoušek převzal balón, přilepil si ho k noze a utíkal na zteč, stejně tak i ostatní. Mělo to jedinou vadu: nedali jsme vítězný gól. V brance klokanů čaroval nepřekonatelný Čontofalský, předváděl jeden excelentní zákrok za druhým a přiváděl naše střelce k zoufalství. Pravda, kdybychom si nenechali dát v první půli dvě branky, bylo by to o něčem jiném a gólman nególman, tři body by zůstaly nám. I tak jsme si ale zasloužili za předvedenou tlačenku vyhrát.
Nakonec jsme tedy jenom remizovali. Ale v zápase, který stálo za to vidět. Uvědomoval si to i trenér Beránek, který byl rád, že nás viděli v televizi. Teď musíme ještě poladit řešení gólovek, pokud možno nepustit protivníka do vedení a půjde to samo. V lize už je asi pozdě, ale v poháru nás čekají veledůležité boje. Ve čtvrtfinále přivítáme doma Liberec, a když si udržíme formu a borci ze severu Čech taky nezapomenou kopat, mohlo by jít o jeden z vrcholů sezóny.
Slavia v pátek ukázala, kudy že se vlastně ubírá. Zdálo se, že to pochopili i diváci, za stavu 0:2 povzbuzovali a hnali naše hochy vpřed. A tak to má být, ať to zní kýčovitě nebo ne, fanoušci a fotbalisti jsou jedna rodina a musí se navzájem podporovat.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články