Fantastická víkendová bilance mládeže | SK Slavia Praha
Více

Fantastická víkendová bilance mládeže

PRAHA - Bilance slávistického víkendu je přímo pohádková. Všech šest mládežnických celků vyhrálo, svým soupeřům nastřílelo celkem třicet branek, mladí fotbalisté navíc ani jednou neinkasovali.
PRAHA - Bilance slávistického víkendu je přímo pohádková. Všech šest mládežnických celků vyhrálo, svým soupeřům nastřílelo celkem třicet branek, mladí fotbalisté navíc ani jednou neinkasovali.

Slavia „A“ dor. – AC Sparta Praha 3:0 (0:0), ČPP liga SD, sobota 18.3.2006
Branky: Necid, Vácha, Proskočil
Slavia: Michal Toma – Lukáš Vácha, Radek Dejmek, Vojtěch Marek, Jaroslav Starý (87. Tomáš Marc) – Bořek Dočkal, Jakub Vagrčka, Josef Komárek, Tomáš Jablonský (83. Zdeněk Zahálka) – Karel Zelinka (77. Tomáš Proskočil), Tomáš Necid

Slávisté narozdíl od utkání na Kladně vstoupili do utkání s maximálním úsilím a velice koncentrovaně. Plnili taktické úkoly a především ve srovnání se soupeřem byli velice disciplinovaní, což byl nakonec jeden z důvodů, proč důležité utkání zvládli ve svůj prospěch. Celý první poločas byli aktivnější a nebezpeční soupeřově brance, chybělo jen úspěšné zakončení. Důležitým momentem bylo vyloučení Junga ve 42. minutě. Ve druhém poločase Slavia zcela ovládla hru a prosadila se i brankově. Vedení se červenobílí ujali v 60. minutě po dobře rozehraném přímém kopu Dočkala a krásné hlavičce Necida. V 71. minutě šel Zelinka sám na branku, před pokutovým územím ho fauloval Doležal a hráč Sparty musel po červené kartě do šaten. Následný přímý kop trefil krásně Vácha - 2:0. V 85. minutě po kolmici Dočkala chladnokrevně vstřelil třetí branku Proskočil. Pak ještě Slavia neproměnila několik dobře rozehraných brejků.

Slavia „B“ dor. – FC Chomutov 5:0 (2:0), ČLSD, neděle 19.3.2006
Branky: 2 Dostál, Kovařík (penalta), Vukovič, Šulc
Slavia: Martin Žejdlík – Lukáš Brhlík, Petr Kobler, Radek Šulc, Jan Bezděk – Martin Dostál, Jakub Kučera (69. Jiří Petrovič), Štěpán Šimeček (53. Pavel Kroupa), Jan Kovařík – Lukáš Stuchl (20. Milan Vukovič, 73. Petr Novotný), David Bozděch

Po bezbrankovém prvním zápase v Liberci chtěli slávisté prolomit střeleckou smůlu. Začalo se jim dařit hned v 6. minutě, kdy Kovařík z pokutového kopu otevřel skóre. I přes řadu šancí padla druhá branka až ve 45. minutě, kdy Dostál prostřelil z dvaceti metrů. Třetí branka padla v 52. minutě po hlavičce Vukoviče. Další gól vstřelil Šulc, když dorazil z vápna míč do sítě. Pátou branku dal opět Dostál střelou z dálky a uzavřel na konečných 5:0.

Slavia „C“ dor. – AC Sparta Praha 2:0 (1:0), ČPP liga MD, sobota 18.3.2006
Branky: Klavík, Smělý
Slavia: Martin Berkovec – Lukáš Chlumský, Jan Hošek, Jan Neuberg, Lukáš Brandejs (Petr Vopěnka) – Marek Cimpl, Vojtěch Přeučil (61. Zdeněk Čechák), Adam Klavík, Lukáš Palko – Martin Vnouček (55. David Smělý), Huari Bambur (58. Antonín Fuglíček)

Zápas se pro Slavii vyvíjel podle představ. Hned v úvodu se podařilo vstřelit branku po rohovém kopu, červenobílí pak hráli zodpovědně v obranné fázi a čekali na soupeřovu chybu. Ve druhém poločase trenéři podle plánu vystřídali oba útočné hroty a věřili, že se jejich svěřenci do obrany prosadí. To se povedlo 15 minut před koncem zápasu, po skvěle zahraném protiútoku Slavia zvýšila na 2:0.

Slavia „D“ dor. – FC Chomutov 10:0 (3:0), ČLMD, neděle 19.3.2006
Branky: 4 Balcar, Kysela, Štefan, Mirkovič, Rejka, Budil, Vyhnal (pen.)
Slavia: Ondřej Vahala – Petr Staněk, Robert Kysela, Pavel Vyhnal, Štěpán Zahálka – Jakub Martinec (41. Marek Budil), Michal Rejka, Lukas Tománek (50. David Vodrážka), Radek Štefan (60. Marek Čech) – Vít Balcar, Tomáš Červinka (41. Miloš Mirkovič)

V úvodu zápasu jsme neproměnili několik šancí. Ve 20. minutě otevřel Balcar hlavou skóre po Štefanově rohovém kopu. Ve 26. minutě se situace opakovala s jiným střelcem na konci - zakončoval Kysela. Ve 40. minutě Balcar uzavřel skóre poločasu na 3:0. Ve druhém poločase slávisté ještě přidali tempo a nasázeli soupeři sedm branek.

A-žáci Slavia – Most 5:0
Branky: Mráz 3, Trpíšovský, Jech

C-žáci Slavia – Most 5:0
Branky: Hůrka 3, Zmrhal, Růžička

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články