V sobotu třetí domácí utkání v řadě | SK Slavia Praha
Více

V sobotu třetí domácí utkání v řadě

PRAHA – Současná vytrvalá zima nabourala program nejvyšší fotbalové soutěže a připravila slávistům nezvyklou situaci – potřetí v řadě budou hrát doma. Po vítězství nad Olomoucí a remíze s Plzní je čeká Marila Příbram. Utkání mají ještě jednu společnou...
PRAHA – Současná vytrvalá zima nabourala program nejvyšší fotbalové soutěže a připravila slávistům nezvyklou situaci – potřetí v řadě budou hrát doma. Po vítězství nad Olomoucí a remíze s Plzní je čeká Marila Příbram. Utkání mají ještě jednu společnou charakteristiku: znovu se bude hrát za přítomnosti televizních kamer.

„Budeme hrát se vší zodpovědností. Věřím, že šance vepředu si vytvoříme a tentokrát je dokážeme i proměnit. Nebude to snadné, Příbram bude bojovat o první jarní body, ale my nechceme doma podruhé zklamat naše fanoušky,“ prohlásil slávistický trenér Karel Jarolím.

Náš kouč nemůže počítat se službami dvou fotbalistů. Tomáš Hrdlička léčí zlomeninu prstu a jeho kolega ze zálohy Dušan Švento se zotavuje z nepříjemného zranění zad. „Trénuji sice naplno, ale stále individuálně podle speciálního rehabilitačního programu,“ řekl Švento našemu webu. Jeho start v sobotu je stále nepříliš pravděpodobný.

V historii novodobé české ligy sehrála Slavia s Příbramí dosud 15 utkání s aktivní bilancí 8-4-3 a skóre 27:14. Zápasy doma: 5-2-0, venku: 3-2-3. Poslední podzimní zápas v Příbrami skončil nerozhodně 2:2. Slavia vedla po gólech Latky a Vlčka už 2:0, o výhru ale přišla – během pěti minut druhé půle srovnal Jan Riegel střelami ze střední vzdálenosti.

Před výkopem pogratulují zástupci Slavie Lexovi Bokšayovi, bývalému slávistickému gólmanovi, který s týmem vyhrál v roce 1938 Středoevropský pohár. Bokšay slaví 27. března 95. narozeniny.

Utkání 21. kola Gambrinus ligy začíná v sobotu v 14:25, přímým přenosem ho vysílá televize Nova. Na našem webu můžete sledovat on-line reportáž a další tradiční zpravodajství.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články